Перейти до основного вмісту
Загальні збори

Загальні збори УНК ІКОМОС

  •  середа, 18 листопада 2020 р.
  •  ЮНЕСКО

8 листопада відбулася он-лайн конференція в рамках Річних зборів УНК ІКОМОС, у якій взяла участь Тамара Марусик – проректорка Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, членкиня УНК ІКОМОС, членкиня Національної комісії України у справах ЮНЕСКО при МЗС України, заступниця голови робочої групи з підготовки номінаційного досьє щодо включення архітектурного Ансамблю «Резиденція митрополитів Буковини і Далмації» до списку об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, членкиня громадської ради з питань охорони культурної спадщини м. Чернівці.

Читати далі
"Архітектурне диво Чернівців"

Презентація унікального видання «Архітектурне диво Чернівців»

  •  вівторок, 29 жовтня 2019 р.
  •  ЮНЕСКО

29 жовтня у Червоній залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулася довгоочікувана презентація книги професорок Тамари Марусик та Ірини Коротун «Архітектурне диво Чернівців».

Читати далі
Перша річниця

Інтерв’ю з нагоди 5-ої річниці вручення Сертифіката ЮНЕСКО

Рівно 5 років тому, саме сьогодні, 15 грудня, у Мармуровій залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, відбулася подія європейського значення – офіційна церемонія вручення йому як колишній Резиденції митрополитів Буковини і Далмації Сертифіката ЮНЕСКО. Цей документ як підтвердження входження ЧНУ до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Читати далі
Засідання

Урочисте засідання Центру управління об’єктом ЮНЕСКО.

  •  понеділок, 18 квітня 2016 р.
  •  ЮНЕСКО

Міжнародний день пам'яток і визначних місць відзначається щороку 18 квітня з ініціативи Міжнародної ради з питань охорони пам'ятників і визначних місць (ІКОМОС). В Україні цей день має назву «День пам'яток історії та культури» і встановлений відповідно до Указу Президента України 1999 року.

Читати далі
ЮНЕСКО

Чернівецький університет – у списку об'єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

  •  вівторок, 28 червня 2011 р.
  •  ЮНЕСКО

28 червня у день 15-річчя Конституції України, у рік 20-річчя проголошення незалежності України, Сесія Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, яка впродовж 19-29 червня 2011 р. тривала у Парижі, включила Архітектурний ансамбль Резиденції митрополитів Буковини і Далмації (нині центральний корпус Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича) до Списку об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Серед 35 об’єктів природної і культурної спадщини, які цьогоріч номінувалися до списку, Східна Європа була представлена лише одним об’єктом – Резиденцією.

Читати далі
Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності