Перейти до основного вмісту

Включення до списку спадщини ЮНЕСКО значно підвищує статус університету, відповідно й вимоги до рівня навчально-виховного процесу, якості наукових досліджень, збільшення можливості міжнародного співробітництва Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича і ЮНЕСКО у рамках Форуму «Університети і ЮНЕСКО».

     Новий статус об’єкта, який одержав світове визнання вимагає зміни, коригування й удосконалення системи управління об’єктом світової культурної спадщини. Нагальною є потреба трансформації існуючої системи експлуатації об’єкту і прилеглої території (двір-курдонер, парк), проведення реставраційних робіт, оптимізація екскурсійного обслуговування, створення туристичної інфраструктури тощо.

      Це вимагало створення при Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича Центру управління об’єктом ЮНЕСКО з  метою відповідного організаційного забезпечення, планування, керування і контролю за виконанням запланованих заходів.

1. Наказ про створення Центру управління об’єктом ЮНЕСКО

2. Наказ про оновлення структури та складу Центру управління об’єктом ЮНЕСКО

ПЕТРИШИН Роман Іванович

Посада: керівник центру, ректор університету

Tел.: +38 (0372) 58-48-10, +38 (0372) 58-48-11
Факс: +38 (0372) 55-29-14
E-mail: [email protected] 
Адреса: вул. Коцюбинського, 2, корп. №5, пов. 1, каб. 203

 

МАРУСИК Тамара Володимирівна

Посада: заступник керівника центру, проректорка з науково-педагогічної роботи з питань навчально-виховного процесу

Tел.: +38 (0372) 52-63-31, +38 (0372) 58-47-32
Факс: +38 (0372) 58-47-32, +38 (0372) 58-47-07
E-mail: [email protected] 
Адреса: вул. Коцюбинського, 2, корп. № 5, пов. 1, каб.112

КОРОТУН Ірина Вадимівна

Посада: керівник реставраційно-архітектурного відділу, завідувачка кафедрою архітектури  та збереження об`єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО
E-mail: [email protected] 

 

ФЕДОРЦОВ Дмитро Георгійович

Посада: керівник відділу адміністративно-господарського супроводу, проректор з адміністративно-господарської роботи
E-mail:  [email protected] 

 

САМІЛА Андрій Петрович

Посада: проректор з наукової роботи
E-mail: [email protected] 

 

АНТОФІЙЧУК  Володимир Іванович

Посада: керівник інформаційно-аналітичного відділу та зв’язків зі ЗМІ, завідувач кафедри української літератури
E-mail: [email protected] 

 

ЗАЯЧУК Мирослав Дмитрович

Посада:  туристично-екскурсійний відділ, декан географічного факультету
E-mail: [email protected] 

 

ЛУКАНЮК Сергій Михайлович

Посада: відповідальний за міжнародні проекти, начальник відділу міжнародних зв’язків
E-mail: [email protected] 

 

 

Наукова рада:

  1. ректор,проф. Роман ПЕТРИШИН
  2. проректор,проф. Тамара МАРУСИК
  3. проректор Андрій САМІЛА
  4. проф. Ігор ФОДЧУК
  5. проф. Мирослав ЗАЯЧУК
  6. проф. Володимир ФІСАНОВ
  7. проф.Наталія РОТАР
  8. проф. Володимир АНТОФІЙЧУК
  9. проф. Ірина КОРОТУН
  10. доц. Світлана ГЕРЕГОВА
  11. асист. Юліана БАЛАНЮК

Вчений секретар Центру – Юліана БАЛАНЮК

  1. Відділ охорони історичного середовища та містобудівної діяльності.

  2. Відділ інформаційно-аналітичних технологій та науково-дослідної роботи.

  3. Відділ фінансової та інвестиційної діяльності.

  4. Відділ інженерного забезпечення та протизсувних робіт.

  5. Відділ правового забезпечення.

План управління об'єктом ЮНЕСКО

Громадська консультативна рада з питань охорони культурної спадщини

Новини
 Генеральна конференція Нацкомісії у справах ЮНЕСКО

У Міністерстві закордонних справ України відбулася Перша Генеральна конференція Національної комісії у справах ЮНЕСКО, яку очолює перша заступниця Міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

Читати далі
Відзначення 50-річчя Конвенції ЮНЕСКО про охорону Всесвітньої культурної та природної спадщини

Міжнародна конференція з нагоди відзначення 50-річчя Конвенції ЮНЕСКО про охорону Всесвітньої культурної та природної спадщини Конференція зібрала науковців та однодумців з різних країн світу: Румунії, Республіки Молдова, Німеччини, Італії тощо.

Читати далі
Онлайн зустріч

9 березня в режимі онлайн відбулася перша зустріч керівництва ЮНЕСКО з координаторами об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в Україні. Основна мета – обговорення питань безпеки та охорони культурних, архітектурних та природних пам’яток на території України, які в умовах війни, яку розпочала Росія проти України, не знаходять під загрозою знищення.

Читати далі
Другий етап Міжнародної конференції

Упродовж двох днів, 30 листопада та 1 грудня, у рамках ініціативи ЮНЕСКО «UNESCO HUL Call for Action» відбувався другий етап Міжнародної конференції «Об'єкти всесвітньої спадщини: практики сталого розвитку міської спадщини».

Читати далі
Вручення грантової угоди від Посольства США в Україні

17 вересня до Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича прибула офіційна делегація Посольства США в Україні на чолі з Тимчасовою повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін.

Читати далі
Ювілею ЮНЕСКО

10 років як Резиденція митрополитів Буковини і Даалмацї включена до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Пропонуємо Вам переглянути історичну довідку як втілювалась ця сторична подія.

Читати далі
Урочисте засідання

19 квітня, у Блакитній залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулося урочисте засідання Центру управління об'єктом ЮНЕСКО, присвячене відзначенню Міжнародного дня пам'яток і історичних місць та Дня пам'ятників історії.

Читати далі
 Главківські читання,

17 лютого, традиційно у Блакитній залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, науковці, історики, архітектори, студенти зібралися вже на восьмі Главківські читання, присвячені 190-ій річниці від дня народження австрійського архітектора чеського походження Йозефа Главки, автора буковинської перлини і об’єкту списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО – архітектурного комплексу колишньої Резиденції митрополитів Буковини та Далмації.

Читати далі
Йозеф Главка

Його ім’я асоціюють, передусім, з рукотворними шедеврами людського духу, втіленими в архітектурі. Геніальність Йозефа Главки стала предметом захоплення і зацікавлення, адже запроектовані ним споруди не одне століття прикрашають ті краї, де вони зведені. Архітектор, меценат, перший президент Чеської академії наук і мистецтв – усе це про Йозефа Главку.

Читати далі
Засідання

У рамках відзначення двох вагомих ювілеїв в житті університету – 10-річчя включення Резиденції митрополитів Буковини і Далмації (нині – Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича) до Списку об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та 190-річчя від дня народження автора проєкту Резиденції, австрійського архітектора чеського походження Йозефа Главки, відбулося спільне урочисте засідання двох кафедр ЮНЕСКО «Неперервна професійна освіта ХХІ століття» Національної академії педагогічних наук України та «Архітектури і збереження об’єктів Всесвітньої спадини ЮНЕСКО» ЧНУ, які вже не один рік тісно співпрацюють в освітній і науковій сферах, активно впроваджуючи основні досягнення педагогічної науки у практичну діяльність.

Читати далі
Загальні збори

8 листопада відбулася он-лайн конференція в рамках Річних зборів УНК ІКОМОС, у якій взяла участь Тамара Марусик – проректорка Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, членкиня УНК ІКОМОС, членкиня Національної комісії України у справах ЮНЕСКО при МЗС України, заступниця голови робочої групи з підготовки номінаційного досьє щодо включення архітектурного Ансамблю «Резиденція митрополитів Буковини і Далмації» до списку об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, членкиня громадської ради з питань охорони культурної спадщини м. Чернівці.

Читати далі
"Архітектурне диво Чернівців"

29 жовтня у Червоній залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулася довгоочікувана презентація книги професорок Тамари Марусик та Ірини Коротун «Архітектурне диво Чернівців».

Читати далі
Перша річниця

Рівно 5 років тому, саме сьогодні, 15 грудня, у Мармуровій залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, відбулася подія європейського значення – офіційна церемонія вручення йому як колишній Резиденції митрополитів Буковини і Далмації Сертифіката ЮНЕСКО. Цей документ як підтвердження входження ЧНУ до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Читати далі
Засідання

Міжнародний день пам'яток і визначних місць відзначається щороку 18 квітня з ініціативи Міжнародної ради з питань охорони пам'ятників і визначних місць (ІКОМОС). В Україні цей день має назву «День пам'яток історії та культури» і встановлений відповідно до Указу Президента України 1999 року.

Читати далі
ЮНЕСКО

28 червня у день 15-річчя Конституції України, у рік 20-річчя проголошення незалежності України, Сесія Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, яка впродовж 19-29 червня 2011 р. тривала у Парижі, включила Архітектурний ансамбль Резиденції митрополитів Буковини і Далмації (нині центральний корпус Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича) до Списку об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Серед 35 об’єктів природної і культурної спадщини, які цьогоріч номінувалися до списку, Східна Європа була представлена лише одним об’єктом – Резиденцією.

Читати далі
Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності