Перейти до основного вмісту
Урочисте засідання

19 квітня, у Блакитній залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулося урочисте засідання Центру управління об'єктом ЮНЕСКО, присвячене відзначенню Міжнародного дня пам'яток і історичних місць та Дня пам'ятників історії.

У засіданні взяли участь ректор ЧНУ Роман Петришин, проректорка Тамара Марусик, проректор Дмитро Федорцов, завідувачка кафедри архітектури та збереження об`єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО Ірина Коротун та ін.   

У ході зустрічі присутні обговорили питання оновлення структури і складу Центру управління об'єктом ЮНЕСКО. Відтепер робота Центру скоординована новоствореними відділами під керівництвом співробітників Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича: Наказ ректора ЧНУ.

Також, у контексті підготовки до 10-річчя від дня включення Резиденції до Списку об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, представники Центру окреслили завдання та перспективи подальшої роботи, зосередивши увагу на першочергових цілях:

- створення туристичної інфраструктури та розвиток туризму на території Резиденції (зокрема, забезпечення інженерних мереж та інклюзивності);

- реставрація споруд архітектурного ансамблю;

- дослідницька робота над фресками Мармурової зали та їх відновлення тощо.

1904219044190451904

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності