Перейти до основного вмісту
 Генеральна конференція Нацкомісії у справах ЮНЕСКО

Генеральна конференція Нацкомісії у справах ЮНЕСКО

У Міністерстві закордонних справ України відбулася Перша Генеральна конференція Національної комісії у справах ЮНЕСКО, яку очолює перша заступниця Міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

Читати далі
Відзначення 50-річчя Конвенції ЮНЕСКО про охорону Всесвітньої культурної та природної спадщини

Відзначення 50-річчя Конвенції ЮНЕСКО про охорону Всесвітньої культурної та природної спадщини

Міжнародна конференція з нагоди відзначення 50-річчя Конвенції ЮНЕСКО про охорону Всесвітньої культурної та природної спадщини Конференція зібрала науковців та однодумців з різних країн світу: Румунії, Республіки Молдова, Німеччини, Італії тощо.

Читати далі
Онлайн зустріч

Перша зустріч керівництва ЮНЕСКО з координаторами об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в Україні в умовах війни

9 березня в режимі онлайн відбулася перша зустріч керівництва ЮНЕСКО з координаторами об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в Україні. Основна мета – обговорення питань безпеки та охорони культурних, архітектурних та природних пам’яток на території України, які в умовах війни, яку розпочала Росія проти України, не знаходять під загрозою знищення.

Читати далі
Другий етап Міжнародної конференції

Другий етап Міжнародної конференції «Об'єкти всесвітньої спадщини: практики сталого розвитку міської спадщини»

Упродовж двох днів, 30 листопада та 1 грудня, у рамках ініціативи ЮНЕСКО «UNESCO HUL Call for Action» відбувався другий етап Міжнародної конференції «Об'єкти всесвітньої спадщини: практики сталого розвитку міської спадщини».

Читати далі
Вручення грантової угоди від Посольства США в Україні

Вручення грантової угоди від Посольства США в Україні

  •  пʼятниця, 17 вересня 2021 р.
  •  ЮНЕСКО

17 вересня до Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича прибула офіційна делегація Посольства США в Україні на чолі з Тимчасовою повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін.

Читати далі
Ювілею ЮНЕСКО

10 річниця з моменту включення Резиденції до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

  •  понеділок, 28 червня 2021 р.
  •  ЮНЕСКО

10 років як Резиденція митрополитів Буковини і Даалмацї включена до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Пропонуємо Вам переглянути історичну довідку як втілювалась ця сторична подія.

Читати далі
Урочисте засідання

Урочисте засідання Центру управління об'єктом ЮНЕСКО

  •  понеділок, 19 квітня 2021 р.
  •  ЮНЕСКО

19 квітня, у Блакитній залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулося урочисте засідання Центру управління об'єктом ЮНЕСКО, присвячене відзначенню Міжнародного дня пам'яток і історичних місць та Дня пам'ятників історії.

Читати далі
 Главківські читання,

Відбулися Главківські читання, присвячені 190-й річниці від дня народження автора Резиденції

17 лютого, традиційно у Блакитній залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, науковці, історики, архітектори, студенти зібралися вже на восьмі Главківські читання, присвячені 190-ій річниці від дня народження австрійського архітектора чеського походження Йозефа Главки, автора буковинської перлини і об’єкту списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО – архітектурного комплексу колишньої Резиденції митрополитів Буковини та Далмації.

Читати далі
Йозеф Главка

190 років від дня народження видатного австрійського архітектора чеського походження Йозефа Главки

  •  понеділок, 15 лютого 2021 р.
  •  ЮНЕСКО

Його ім’я асоціюють, передусім, з рукотворними шедеврами людського духу, втіленими в архітектурі. Геніальність Йозефа Главки стала предметом захоплення і зацікавлення, адже запроектовані ним споруди не одне століття прикрашають ті краї, де вони зведені. Архітектор, меценат, перший президент Чеської академії наук і мистецтв – усе це про Йозефа Главку.

Читати далі
Засідання

Спільне урочисте засідання двох кафедр ЮНЕСКО

  •  пʼятниця, 12 лютого 2021 р.
  •  ЮНЕСКО

У рамках відзначення двох вагомих ювілеїв в житті університету – 10-річчя включення Резиденції митрополитів Буковини і Далмації (нині – Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича) до Списку об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та 190-річчя від дня народження автора проєкту Резиденції, австрійського архітектора чеського походження Йозефа Главки, відбулося спільне урочисте засідання двох кафедр ЮНЕСКО «Неперервна професійна освіта ХХІ століття» Національної академії педагогічних наук України та «Архітектури і збереження об’єктів Всесвітньої спадини ЮНЕСКО» ЧНУ, які вже не один рік тісно співпрацюють в освітній і науковій сферах, активно впроваджуючи основні досягнення педагогічної науки у практичну діяльність.

Читати далі
Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності