Перейти до основного вмісту

В університеті навчається понад 14 тисяч студентів. Частина з них – студенти пільгових категорій:

Зазначені  категорії студентів мають право на першочергове поселення до гуртожитків студмістечка ЧНУ.

Пільгами на оплату за проживання у гуртожитках студмістечка Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відповідно до законодавства  мають право користуватися такі категорії:

Паво безкоштовного проживання:

Право пільгової оплати:

особи, зареєстровані як внутрішньо переміщені (див. Додаток 5), за наявності довідки, що вищезазначені особи не отримують допомогу відповідно до постанови КМУ №332 від 20.03.2022 р. «Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам».

З метою оформлення пільгового проживання у гуртожитках студмістечка впродовж тижня від початку  поточного семестру необхідно:

  1. Написати заяву і завізувати її у деканаті структурного підрозділу, де навчається студент. Заяву необхідно подаватикожного семестру за потреби проживання у гуртожитку.
  2. Під час оформлення першого поселення до гуртожитку до заяви необхідно додати завірені копії документів, що підтверджують пільгу (див. Додаток 6).
  3. З метою оформлення необхідного наказу студент із зазначеними документами (п.1 і 2) звертається в адміністративний корпус, каб.112.

Примітка: студенти, які мешкають у кімнатах покращеного типу, не користуються пільгами при оплаті за проживання.

ВАЖЛИВО!

З метою покращення доступності до навчальних корпусів та гуртожитків для осіб з обмеженими можливостями адміністрацією університету проведено аудит навчальних корпусів та гуртожитків на предмет доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до закладів освіти та надано «Технічний висновок з ескізними пропозиціями».

Більшість корпусів розташовані в історичній частині міста та включені до складу буферної зони об’єкту Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО – Резиденції митрополитів Буковини і Далмації, тому вартість робіт з облаштування місць доступності є дуже високою. За попередніми розрахунками загальна вартість робіт становила майже 8 млн.грн. Адміністрація неодноразово зверталася з проханням до Міністерства освіти і науки України про виділення коштів, проте фінансування не отримано.

Нині на балансі університету перебуває 12 навчальних корпусів та 6 гуртожитків. І лише два корпуси та бібліотека мають пандуси згідно з ДБН, у 8 корпусі наявний ліфт. На інших об'єктах ремонтними службами університету були виконані деякі роботи господарським способом зі створення та встановлення відповідних металевих конструкцій для доступу маломобільних груп населення.

Затверджено «Порядок супроводу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп, а також надання їм соціально-психологічної допомоги у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича».

В Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича для навчання осіб з особливими освітніми потребами передбачено облаштування пандусів в корпусах, які знаходяться в історичній частині міста. Усі запити здобувачів освіти враховуються. При складанні розкладу занять для груп, в яких навчаються особи з особливими фізичними потребами. освітній процес відбувається на першому поверсі.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності