Перейти до основного вмісту
Запрошуємо на відкриту зустріч на тему практичної дипломатії в енергетичній сфері

Українська енергосистема зазнала значних пошкоджень внаслідок війни. Фактично стабільність постачання енергії та робота критично важливої інфраструктури – опалення, водопостачання, каналізації – у великих містах під постійною загрозою. Ворог досі не відмовився від своїх намірів знищити українську енергосистему. Як би напружено не працювали енергетики над відновленням високовольтних ліній та над ремонтами пошкоджених московитськими ударами електростанцій – Україна потребує постійної допомоги від наших партнерів. Саме тому енергетична дипломатія є як ніколи актуальною.

Директор центру досліджень енергетики Олександр Харченко виступить перед студентською молоддю із лекцією на тему «Практична дипломатія в енергетичній сфері: як вдалося досягти санкцій проти «Північного потоку -2» та синхронізувати українську енергосистему з європейською». 

Під час лекції спікером будуть розкриті наступні аспекти:
•    Енергетична дипломатія – від міжнародних санкцій до технічної допомоги.
•    Слабкість Європи: як саме московські терористи та їх проксі можуть загрожувати європейській енергосистемі.
•    Дипломатичні дискусії на шляху до синхронізації української енергосистеми з європейською.

Олександр Харченко має 20 років досвіду в енергетичному секторі у таких сферах, як управління проєктами, державне регулювання та міжнародні відносини. Серед особистих результатів: участь в синхронізації НЕК «Укренерго» з ENTSO-E, вдале лобіювання санкцій проти «Північного потоку-2», що принесло Україні контракт на 7 млрд доларів, керування розробки Звіту з оцінки енергетичних збитків під час війни для UNDP та Світового Банку. Постійний автор AtlanticCouncil.

Зустріч відбудеться 2 травня о 13:00 у Червоній залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Захід проводиться за підтримки Ради молодих вчених при Чернівецькій обласній військовій адміністрації.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності