Перейти до основного вмісту
Участь представників університету в «Дні кібербезпеки: відкриті дискусійні панелі, кіберхакатон»

Нещодавно в Луцькому національному технічному університеті відбувся захід «День кібербезпеки: відкриті дискусійні панелі, кіберхакатон», організований за ініціативи кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки ЛНТУ спільно із Міністерством цифрової трансформації України, Волинською обласною державною адміністрацією та Швейцарсько-українською Програмою EGAP, що впроваджується МБО «Фонд Східна Європа».

Метою заходу став пошук рішень та шляхів розв'язання проблем оцінювання ризиків і загроз, моделювання, розробки методів захисту і кіберзахисту об’єктів критичної інфраструктури та територіальних громад, розвитку інформаційних систем та технологій. Подія відбувалася у форматі дискусійних панелей, а також кіберзмагань, в яких взяли участь  студенти галузі інформаційних технологій. 

До участі у цьому заході були запрошені й представники кафедри радіотехніки та інформаційної безпеки Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Зокрема, у дискусійних панелях разом з представниками Нацполіції Волині, СБУ, Держспецзв’язку та місцевого самоврядування, а також наукової спільноти взяла участь доцент кафедри радіотехніки та інформаційної безпеки Галина Ластівка.

У змаганнях кіберхакатону у форматі СТF (це скорочення від «CapturetheFlag», тобто захоплення прапорця) брали участь студентські команди з різних навчальних закладів Західного регіону. Вони мали нагоду продемонструвати свої знання та навички у різних аспектах кібербезпеки, включаючи виявлення вразливостей програмного забезпечення та захист мережі від різних типів кібератак.

Перше місце виборола команда кафедри радіотехніки та інформаційної безпеки ЧНУ у складі: Власенко Віталій (аспірант III року навчання, спеціальність 172 – Телекомунікації та радіотехніка), Авасилоає Олена (студентка 325 групи, спеціальність 125 – Кібербезпека), Панівський Ростислав (студент 525 групи, спеціальність 125 – Кібербезпека та захист інформації) та Заклецький Богдан (студент 425 групи, спеціальність 125 – Кібербезпека).

Колектив кафедри радіотехніки та інформаційної безпеки щиро вітає переможців!

Сподіваємося на подальший розвиток подібних заходів, адже учасники мають можливість не тільки обмінюватися знаннями та практичними навичками, але й поглиблювати співпрацю між науковою спільнотою та представниками безпекового сектору Західного регіону.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності