Перейти до основного вмісту
Інструкції з упорядкування профілів авторів у наукометричних базах

Міжнародні партнери продовжили безкоштовний доступ до провідних електронних ресурсів та баз наукових і аналітичних даних, що допомагає українським ученим ефективно продовжувати наукову діяльність в складних умовах сьогодення.

На офіційному вебсайті МОН розміщені відповідні інструкції для полегшення роботи з упорядкування даних авторів на платформах Web of Science та Scopus.

Зауважуємо, що на офіційних вебсайтах Clarivate та Elsevier створено спеціальні сторінки для користувачів з України, що містять актуальну інформацію про можливості ресурсів і програмних інструментів, постійно оновлюється інформація про навчальні матеріали, заплановані вебінари українською мовою тощо на офіційному порталі Elsevier та розділ #StandWithUkraine на порталі Clarivate.

Ознайомитись з інструкціями можна на сайті в розділі «Наука – Супровід наукової діяльності» або обравши з переліку:

  1. Інструкція від Clarivate на 4 арк.
  2. Інструкція від Elsevier на 5 арк.

Також, звертаємо вашу увагу:

  • На порталі Clarivate описана можливість отримання доступу до однієї з найбільших реферативних, бібліографічних баз даних Web of Science для переміщених українських учених, які раніше отримали доступ до цієї бази даних через свої установи в Україні (в межах укладених установами договорів з ДНТБ України). Для налаштування віддаленого доступу за кордоном ученим необхідно звернутися до команди підтримки Clarivate, написавши листа на електронну адресу [email protected] і надавши інформацію про українську установу, в якій працює дослідник. 
  • Ex Libris, який входить до складу Clarivate, пропонує всім українським бібліотекам безкоштовне користування системою міжбібліотечного абонемента Rapid ILL, в межах якого українським дослідникам, бібліотекарям та студентам надається зручний віддалений доступ до повнотекстових колекцій понад 500 бібліотек з усього світу.
  • На порталі Research Professional News публікують матеріали про події в Україні та їхній вплив на академічне середовище, інформацію про можливості, створені з метою підтримки українських дослідників.
  • Українська наукова спільнота в межах проєкту Research 4Life, продовжує отримувати безоплатний доступ до важливих світових електронних ресурсів. З березня 2022 року, завдяки підтримці видавців-партнерів, українські науковці можуть вільно користуватися колекціями журналів, книг, базами даних та довідковими матеріалами. Нещодавно на вебсайті Research 4Life опубліковано щорічний звіт щодо діяльності координаторів з різних країн, які беруть участь у партнерстві. Окремий розділ присвячено Україні з інформацією про діяльність українських вчених на платформі.
Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності