Перейти до основного вмісту

5 травня у Блакитній залі ЧНУ імені Юрія Федьковича відбулася відкрита дискусія на тему «Чернівецька область в умовах війни: джерела стійкості, виклики та потенціал адаптації», організована Національною платформою стійкості та згуртованості за підтримки Чернівецької ОВА. У дискусії взяли участь представники влади та місцевого самоврядування, релокованого бізнесу, освітяни, лідери думок, НУО тощо.

З вітальним словом до присутніх звернулася проректорка ЧНУ імені Юрія Федьковича, д.і.н., професорка Тамара Марусик. Виступи Альони Атаманюк, першої заступниці начальника Чернівецької ОВА, Михайла Павлюка, заступника голови Чернівецької обласної ради, Юрія Лесюка, заступника Чернівецького міського голови, були присвячені аналізу досвіду організації роботи Чернівецької області та м.Чернівці в умовах російського військового вторгнення у нашу державу, основних напрямків роботи обласної та міської влади в умовах війни.

Співзасновник Національної платформи стійкості та згуртованості Володимир Лупацій наголосив, що важливо визначити, в чому секрет української стійкості, а також працювати над тим, щоб вона проявлялася не лише під час повномасштабної війни, але й стала системним явищем.

Заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень Ярослав Жаліло детально зупинився на стратегуванні регіонального розвитку. На його думку, це важливий процес, який не можна залишати поза увагою і у воєнний час.

Декан економічного факультету, д.екон.н. Руслан Білоскурський наголосив на важливості активної взаємодії освіти та бізнесу у сучасних умовах.

Серед тем, що обговорювалися під час дискусії: стійкість як стратегічний підхід: регіональний вимір, виклики та потенціал розвитку бізнесу в умовах війни, фаховий вакуум як бізнес-виклик, а також проблеми інтеграції ВПО та нові можливості для соціальної згуртованості. Виступи учасників засвідчили важливість обговорюваних проблем та необхідність розвитку горизонтальних зв’язків у форматі влада – бізнес – освіта – громада в контексті посилення соціальної згуртованості в Україні. 

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності