Перейти до основного вмісту
Засідання

Міжнародний день пам'яток і визначних місць відзначається щороку 18 квітня з ініціативи Міжнародної ради з питань охорони пам'ятників і визначних місць (ІКОМОС). В Україні цей день має назву «День пам'яток історії та культури» і встановлений відповідно до Указу Президента України 1999 року.

З цієї нагоди 14 квітня у Блакитній залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулося урочисте засідання Центру управління об’єктом ЮНЕСКО за участі членів українського національного комітету ІКОМОС, науковців університету, студентів, фахівців пам’яткоохоронної сфери та представників громадськості.

Засідання Центру управління об’єктом ЮНЕСКО відзначилося також відкритою лекцією професора Туринського університету (Італія) Паоло Корнагліо на тему «Архітектура арт-нуво на прикладі архітектора П`євро Фенольо у Турині (1902-1911 рр.)». Після його цікавої лекції, присутні дійшли висновку, що кожна країна – це своя багата історія та культура; кожна епоха залишає нам у спадщину якусь пам'ятку, що зберігає в собі згадку про певну визначну подію чи постать. Світ несказанно багатий на культурні пам'ятники та різні історичні визначні пам'ятки, але чи буде у наших нащадків можливістьпомилуватися ними, доторкнутися до минулого, цілком залежить від нас.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності