Перейти до основного вмісту
"Архітектурне диво Чернівців"

29 жовтня у Червоній залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулася довгоочікувана презентація книги професорок Тамари Марусик та Ірини Коротун «Архітектурне диво Чернівців».

Величний ансамбль Резиденції митрополитів Буковини і Далмації – справжня перлина, коштовна амальгама нашого краю. Він цікавий своєю архітектурою та історією, а отже хто краще може написати про нього, як не архітектор та історик. Саме праця такого наукового тандему архітектора та історика вилилася в успішну книгу під назвою «Архітектурне диво Чернівців».

Представлене видання відтворює історію Резиденції митрополитів Буковини і Далмації від її народження до сьогодення. Зі сторінок видання можна дізнатися про діяльність Євгена Гакмана і Йозефа Главки, про виникнення ідеї номінування та про перипетії включення архітектурного комплексу до Списку об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. До книги увійшло чимало різних малюнків, фотографій та креслень Резиденції, які досі не були відомі науковцям.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності