Перейти до основного вмісту
Польовий семінар

24 травня з метою розширення та узагальнення практичних знань з предметів природничого характеру доцент кафедри фізичної географії, геоморфології та палеогеографії Мирослав Проскурняк та асистентка кафедри Ірина Годзінська провели польовий семінар в межах Зовнішнього та Вододільно-Верховинського масивів Українських Карпат для студентів першого курсу географічного факультету спеціальностей «Географія», «Середня освіта (Географія)» і «Геосистеми та георизики».

Для реалізації польового семінару Ірина Леонідівна та Мирослав Михайлович організували виїзну оглядову екскурсію по маршруту: м. Чернівці – м. Снятин – м. Яремча – с. Татарів – с. Поляниця та піший вихід на гору Хом’як.

Під час семінару студенти мали змогу ознайомитися із загальними рисами орографічної будови передгірських та гірських територій Чернівецької та Івано-Франківської областей. У ході оглядової екскурсії вони отримати знання про історію розвитку та формування Карпатської гірської споруди, специфіку тектонічної будови та літологічного складу території, зміну ландшафтних комплексів.

Під час сходження на г. Хом’як першокурсники набули практичного досвіду поводження в польових умовах, споглядали ритмічне чергування декількох літологічних різновидів шарів, що має назву карпатський фліш, ерозійні форми рельєфу, схили різного походження, кам’яні річки (куруми), несприятливі геолого-геоморфологічні процеси, висотну поясність, а також навчилися розрізняти деякі гірські породи за їх зовнішніми ознаками.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності