Перейти до основного вмісту
Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича на «UNITAWEEK»

З 30 жовтня по 3 листопада в Університеті Савойя Монблан (Шамбері, Франція) представники 12 європейських університетів з Франції, Італії, Іспанії, Португалії, Румунії, Швейцарії  та України, що входять до консорціуму UNITA, підсумовували результати спільної науково-організаційної та науково-дослідницької діяльності за попередній період діяльності, а також планували визначальні напрями її облаштування в майбутньому, на заході під загальною назвою «UNITAWEEK». Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, єдиний український університет, є асоційованим членом альянсу з 2022 року.  Наш університет представляли проректори професорка Тамара Марусик (координатор альянсу від університету), професор Андрій Саміла (відповідальний за наукову діяльність), доцентка кафедри філософії та культурології Ірина Горохолінська, фахівець відділу міжнародних зв’язків Ольга Созонтова та Богдана Кречуняк, яка представляла студентство університету.

Під час засідання ради ректорів, у якому взяла участь Тамара Марусик, було обрано нового  Президента консорціуму, яким став ректор Західного університету Тімішоари (Румунія) Марієль Габрієль Пінтя.

Тамара Марусик звернулася до учасників зібрання з промовою щодо актуальності програм взаємообмінів між університетами, а також подякувала за підтримку України, котра відчувалася не лише на рівні міжособистісного спілкування, а в широкому  професійному й ціннісному контекстах.

Відповідно до місії та візії консорціуму основними форматами взаємодії між партнерами є освітні та наукові колаборації задля презентації місцевій спільноті, бізнесу, громадськості та ін. здобутків діяльності університетів альянсу з врахуванням європейських цінностей та глобальних стратегій. Під час низки зустрічей було обговорено чимало потенційних можливостей: програм мобільності для студентів та співробітників університету (Mobilityforall); наукового співкерівництва дисертаційних досліджень PhD здобувачів; подачі спільних грантових заявок та ін.

Складовою частиною заходів  були засідання Студентської Асамблеї – органу студентського самоврядування, який діє в межах консорціуму.

Члени делегації відвідали наукові лабораторії Університету Савойя Монблан, а також ознайомилися з інфраструктурою Університету прикладних наук і мистецтв Західної Швейцарії(Женева, Швейцарія). Діяльність в межах консорціуму відкриває нові можливості задля кооперації наукових і освітніх зусиль   та  робить їх доступнішими для здобувачів освіти, викладачів, співробітників університетів-партнерів консорціуму UNITA.

 

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності