Перейти до основного вмісту
Transparent Ranking

Рейтинг базується на інформації щодо цитувань з 310 найкращих профілів науковців кожного університету. Така кількість профілів необхідна для того, щоб можна було порівнювати університети незалежно від їхнього розміру. Двадцять найкращих (20) профілів зі списку ВИКЛЮЧЕНО для покращення репрезентативності. Для решти найкращих профілів додається кількість цитувань, і заклади ранжуються в порядку спадання цього показника.

Згідно цієї версії рейтингу "Прозорості (відкритості)" Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича входить у десятку кращих університетів України.

news-transparent-ranking-ver-1702-ua

Фото з сайту Євроосвіта

На прохання багатьох університетів прийнято рішення тимчасово не враховувати інституційні профілі Google Scholar Citations (GSC). Формування списків університетів у Google Scholar здійснюється шляхом фільтрації профілів GSC за (основними і єдиними) інституційними веб-доменами, що використовуються в Ranking Web (домени електронної пошти в GSC). Деякі університети мають два основних веб-домени, але до основного рейтингу включається лише найкращий за глобальним рейтингом.

Для підвищення рівня цитованості у GSC необхідно підтримувати профілі в актуальному стані, наповнювати Електронний архів, підтримувати публікаційну активність.

Отримані показники дійсні лише на момент збору даних (приблизно з 1 по 20 січня 2024 року). Ця версія складається лише з найкращих записів, тих, що мають понад 1000 цитувань, це близько 5 600 установ.

Дані, як і в попередніх виданнях, все ще перебувають у стадії BETA, але після опрацювання будуть використані як індикатор "Прозорість (відкритість)" наступного видання "Рейтингової павутини університетів", запланованого на останній тиждень січня 2024 року.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності