Перейти до основного вмісту
конкурс

Комітет Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій інформує про початок етапу формування, висунення та подання робіт на конкурс на іменні стипендії Верховної Ради України для молодих учених – докторів наук (далі Стипендії) на 2025 рік.

Відповідно до пункту 1 Положення Комітет своїм Рішенням від 15.12.2021 (протокол № 90) затвердив Інструкцію з оформлення і подання документів на здобуття іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених-докторів наук, порядку їх розгляду та звітування стипендіатів.

На здобуття Стипендії можуть висуватися молоді вчені – громадяни України, які мають науковий ступінь доктора наук (підтверджується дипломом), збагатили науку визначними здобутками, проводять важливі фундаментальні та/або прикладні наукові дослідження, мають намір і змогу виконувати в Україні стипендіальну наукову (науково-технічну) роботу та вік яких на весь час отримання Стипендії не перевищує 40 років включно (до 31 грудня 2025 року включно конкурсантам не має виповнитися 41 рік).

 

Висунення та подання робіт на Стипендію на 2025 рік проходять такі етапи (детальніше тут). 

  1. Підготовчий етап. Оформлення роботи молодими вченими – докторами наук відповідно до вимог Інструкції та Положення
  2. Висунення роботи на отримання Стипендії Вченою (Науково-Технічною) радою.
  3. Подання роботи науковою установою до 30 квітня включно.
    • Подання конкурсних робіт за визначеною Комітетом тематикою здійснюється щороку до 15 червня включно.
  4. Рекомендація роботи і подання МОН України, академіями та ЦОВВ.

 

Комітет звертає увагу на те, що всі документи мають бути належно оформлені, підписані та завірені відповідно до вимог! 

Інструкцією встановлені форми подання, які міняти не можна!

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності