Перейти до основного вмісту
Олександр Шайко-Шайковський з нагородою

Професор кафедри професійної та технологічної освіти і загальної фізики Інституту фізико-технічних та комп’ютерних наук Олександр Шайко-Шайковський став лауреатом I Міжнародного наукового чемпіонату в Дубаї, посівши третє місце.

Його організував Міжнародний історико-біографічний інститут (Дубай - Нью-Йорк - Рим - Бургас - Єрусалим - Пекін) (IHBI), штаб-квартира якого розміщена в Об’єднаних Арабських Еміратах. IHBI займається науковою популяризацією історичної біографістики і збереженням цифрової пам'яті людства, підтримує співпрацю з більш ніж 200 науковими та освітніми установами по всьому світу.

Інститут запросив фізиків, математиків, медиків, біологів, хіміків, економістів, філологів, лінгвістів, юристів, істориків, політологів, міжнародників, географів, філософів, фахівців з держуправління, технічних, природничих та педагогічних наук тощо, аби вибрати найкращі наукові проєкти з найвагомішим прикладним значенням.

Олександр Шайко-Шайковський – Заслужений діяч науки і техніки, Член наукового товариства експериментальної механіки SEM (США), Член-кореспондент Міжнародної Академії інформатизації, Академік ІНАРН (Ізраїльської незалежної академії розвитку наук). Дізнавшись про чемпіонат, скоординував зусилля з колегою – науковцем Національного університету біоресурсів і природокористування України Валерієм Кривоносовим.

Спільно вони відправили проєкт, пов'язаний з остеосинтезом, тобто хірургічного лікування переломів кісток за допомогою репозиції та закріплення уламків з використанням різних фіксуючих конструкцій. Зрозуміло, що така робота має неабияке практичне значення та актуальність, особливо для українців, які рік живуть в умовах війни. Випадків, що несуть непоправну шкоду здоров’ю, на жаль, чимало. Технологія зрощення, запропонована науковцями, дозволяє щонайменше в кілька разів скоротити термін недієздатності.

Диплом переможця I Міжнародного наукового чемпіонату в Дубаї (ІІІ місце)
Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності