Перейти до основного вмісту
конкурс

На здобуття стипендій можуть висуватися наукові працівники, науково-педагогічні працівники, аспіранти, ад’юнкти, докторанти, інші молоді вчені наукових установ, організацій, закладів вищої освіти. Згідно з Положенням, затвердженим Постановою, особи, які висуваються на здобуття стипендій, повинні відповідати визначенню терміну «молодий вчений», наведеного у Законі України «Про наукову і науково-технічну діяльність». Вік осіб, які висуваються на здобуття стипендій, не може перевищувати вік, визначений для молодих вчених Законом України «Про наукову і науково-технічну діяльність», на час їх висування для участі у конкурсі на здобуття стипендій.

Висунення осіб на здобуття стипендії здійснюють за місцем їх основної роботи (навчання) вчені (наукові, науково-технічні, технічні) ради за наявності письмових рекомендацій не менше двох докторів наук, особисто обізнаних з науковими досягненнями і здібностями молодого вченого. Рішення про висунення приймається на засіданні Ради таємним голосуванням за умови, що за нього проголосувало не менше двох третин присутніх членів Ради.

Установа для кожного претендента на здобуття стипендії подає:

1. Лист-подання (на бланку ЗВО/НУ), де зазначаються наукові результати претендента, а також можливість проведення наукових досліджень. Лист-подання підписується керівником ЗВО/НУ та скріплюється печаткою.

2. Витяг з протоколу засідання Ради про висунення претендента за результатами таємного голосування, завірений підписами та скріплений печаткою.

3. Відомості про претендента, завірені відділом кадрів, де зазначається:

  • прізвище, ім’я, по батькові, дата та рік народження;
  • повна назва організації, де він працює (навчається);
  • посада (для аспірантів та докторантів – рік навчання);
  • науковий ступінь, вчене звання;
  • повна домашня та службова адреси, телефони.

4. Рекомендації не менше двох докторів наук, особисто обізнаних з науковими результатами і здібностями молодого вченого.

5. Список наукових публікацій кандидата в стипендіати за останні п’ять років, підписаний автором і завірений керівником організації. Копії найважливіших /не більше 3-х/ праць за час наукової діяльності /для монографії - анотація обсягом до 2-х сторінок тексту.

Додатки: 

  1. Згода МОН на обробку персональних даних претендента на 1 арк.
  2. Згода Комітету з Національної премії України імені Бориса Патона на обробку персональних даних претендента на 2 арк.
  3. Лист Комітету з Національної премії України імені Бориса Патона від 23.02.2024 № 01-16/26 на 1 арк.

 

Консультації:

  • оформлення документів – Рада молодих вчених ЧНУ ([email protected]);
  • - супровід конкурсної роботи (засідання науково-технічної ради, процедура голосування, тощо) – НДЧ (Іванна Герман – к.5, кабінет 102-103; 58-47-20).

* Конкурсну роботу слід подати до НДЧ до 21 березня, включно.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності