Перейти до основного вмісту
Inaugural meeting of participants of the international project "European Network for Additive Manufacturing in Industrial Design for Ukrainian Context"

27-29 листопада 2023 року у Національному університету наук та технологій (Бухарестська політехніка), Румунія, відбулась установча зустріч учасників міжнародного проєкту «European Network for Additive Manufacturing in Industrial Design for Ukrainian Context – Європейська мережа адитивного виробництва у промисловому дизайні в українському контексті», який реалізується за програмою ЄС «ERASMUS+ KA220-HED-2023» відповідно до грантової угоди між Національним університетом науки та технологій «Бухарестська Політехніка» (м. Бухарест, Румунія), Познанською Політехнікою (м. Познань, Польща), компанією EDIBON International, S.A. (Мадрид, Іспанія) та Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича. Від ЧНУ у ній взяли участь координатор проєкту, декан факультету архітектури, будівництва та декоративно-прикладного мистецтва професор Фодчук Ігор Михайлович та завідувач кафедри інформаційних технологій та комп’ютерної фізики Борча Мар’яна Драгошівна.

Зустріч була присвячена деталізації усіх етапів проєкту, обговоренню ідей та очікуваних результатів. Обговорено розділи електронної книги «AMAZE» для розробки промислових деталей складного дизайну (AMAZE – book for developing of complex design in dustrial parts) та плани спільних досліджень та публікацій. Зокрема, науковці та студенти команди ЧНУ задіяні в дослідженнях «розумних матеріалів» (smartmaterials) та розробці систем автоматизованого проєктування зі створенням відповідних комп’ютерних програм для обробки різних деталей. Кожен партнер представив план діяльності своєї команди. Відбулось обговорення та затвердження дат та програм стажування й майстер-класів, які проводитимуться для учасників проєкту (як викладачів, так і студентів), а також дедлайни для інших активностей, передбачених програмою. Учасники зустрічі відвідали лабораторії Національного Університету науки та технологій «Бухарестська Політехніка», обговорили можливі майбутні наукові проекти в рамах програм ERASMUS+.

2

3

 

1

 54

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності