Перейти до основного вмісту
Зустріч із поетесою Оленою Герасим’юк

29 березня на філологічному факультеті відбулася зустріч із сучасною українською поетесою Оленою Герасим’юк. Авторка презентувала власну збірку поезій «Тюремна пісня». Олена бере активну участь в бойових діях як парамедикиня добровольчого батальйону «Госпітальєри».

Авторка зачитувала свою поезію, в якій відображено прожитий воєнний досвід. Олена ділилась історіями, спостереженнями та думками, розчулюючи аудиторію. Згадувала імена інших митців-ветеранів, які воюють з російським ворогом та які відійшли у кращі світи… Поетеса наголосила на необхідності знати їхні імена, читати їхні книги та влаштовувати різноманітні поетичні флешмоби.

Модератором зустрічі виступив декан філологічного факультету, професор Борис Бунчук. Слово про авторку виголосила доцента кафедри української літератури Світлана Кирилюк. Серед гостей був присутній також Мирослав Лазарук – поет, прозаїк, драматург, редактор «Буковинського журналу». Він виступив із приємною місією – нагородив Олену Герасим’юк премією «Князь роси» імені Тараса Мельничука. Дату презентації книги (і відповідно нагородження премією) було вибрано не випадково, адже саме 29 березня – день народження лауреата премії ім. Тараса Шевченка, колишнього студента ЧНУ Тараса Мельничука.

Зустріч мала й благодійну мету – збір на підтримку роботи екіпажів реанібуса «Австрійка». Присутні могли долучитися до збору коштів та придбати збірку Олени Герасим’юк «Тюремна пісня» з автографом авторки. Залишаємо покликання охочим підтримати «Госпітальєрів».

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності