Перейти до основного вмісту
Олександр Троянович Безаров

25 травня викладачі факультету історії, політології та міжнародних відносин взяли участь у щотижневому телевізійному проєкті «Історичні діалоги», покликаному розповідати широкій аудиторії про відомі та маловідомі сторінки як української, так і всесвітньої історії. Гостем цього випуску був Олександр Безаров – доктор історичних наук, доцент кафедри всесвітньої історії Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Ведучий проєкту Микола Глібіщук – кандидат історичних наук, асистент кафедри всесвітньої історії Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

У програмі говорили про Київський ГОСЕТ (єврейський театр) і його роботу в Чернівцях упродовж 1945-1950 рр. Зокрема про створення цього театру, його реевакуацію до Чернівців на початку 1945 р., які документи стосовно театру зберігаються у Державному архіві Чернівецької області, діяльність у другій половині 40-х років ХХ ст., причини ліквідації тощо.

Запис розмови можна переглянути за посиланням.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності