Перейти до основного вмісту
Викладачі університету на Міжнародній науковій конференції Жана Моне

19 – 20 квітня у Кишиневі відбулася Міжнародна наукова конференція Жана Моне «Механізми та моделі прийняття рішень на місцевому / регіональному / центральному рівнях».

Її організовував Інститут публічного управління Державного університету Молдови. Конференція відбувалась в рамках реалізації проєкту Жана Моне «Центр передового досвіду»: «Зміцнення демократичної стійкості через громадянську освіту».

В роботі конференції взяли участь дослідники та експерти з сусідніх країн Центрально-Східної Європи. Чернівці була представленими на цьому заході проф. Людмилою Рошка та її колегами. 

На відкритті конференції та пленарному засіданні виступив з вітальним словом та першою доповіддю на тему «Йдучи вперед разом: спільні виклики та шанси на шляху до ЄС для України та Молдови» проф. Анатолій Круглашов, зав. кафедри політології та державного управління, директор НДІ ЄІРД ЧНУ імені Юрія Федьковича.

З доповіддю на тему «Транскордонна взаємодія влад і громадянського суспільства в трикутнику Румунія-Україна-Республіка Молдова» виступив доцент Сергій Гакман. Значну цікавість викликала доповідь нашого люблінського колеги та партнера проф. Валентина Балюка, який проаналізував геополітичні аспекти європейської інтеграції України та Молдови в контексті російсько-української війни.

В режимі онлайн на конференції виступила Наталія Нечаєва-Юрійчук, доцент кафедри політології та державного управління, науковий співробітник НДІ ЄІРД ЧНУ імені Юрія Федьковича. Вона розкрила тему «Визначена невизначеність: російська дезінформація та її вплив на суспільні почуття».

Аспіранти кафедри політології та державного управління Руслан Рохов та Анастасія Вуйко представили свої доповіді також. Перший – на тему «Стратегія кремлівського політичного реваншу в Республіці Молдова: сценарії розвитку виборів 2024 – 2025 рр.», а друга – «Децентралізація влади як засіб гармонізації законодавства з Європейською Хартією Місцевого самоврядування на шляху до вступу в ЄС».

Захід відбувся в атмосфері зацікавленого й змістовного професійного спілкування. За його підсумками буде видано окремий випуск Збірки статей на основі виголошених доповідей. Конференція також створила сприятливі умови для розширення партнерських зв’язків поміж науковцями та інституціями, представленими на ній.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності