Перейти до основного вмісту
Викладачі ЧНУ пройшли міжнародне стажування в Університеті Гранади (Іспанія)

З 2 по 6 жовтня п’ятеро викладачів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича перебували у відрядженні в Університеті Гранади (Іспанія) у межах проєкту «ArqusforUkraine». Останній реалізовується за підтримки та фінансування Національного агентства академічних обмінів (NAWA) у співпраці з Альянсом європейських університетів Arqus, співфінансованого програмою Еразмус+ 2022-2026. 

Учасниками програми стали: Оксана Кіріяк — доцентка кафедри приватного права юридичного факультету, Лілія Шутяк – доцентка кафедри журналістики філологічного факультету, Олена Вінничук – доцентка кафедри економіко-математичного моделювання економічного факультету, Сергій Кирилюк – доцент кафедри фізичної географії, геоморфології та палеогеографії й Альона Шиба – доцентка кафедри англійської мови факультету іноземних мов. 

Перебуваючи в Університеті Гранади, викладачі мали нагоду ознайомитися зі структурою та організацією навчального закладу, поспілкуватися з іноземними колегами та обмінятися досвідом. Дехто з них також провів лекції для студентів цього ЗВО, під час яких, крім іншого, розповів і про наш університет та ситуацію в країні загалом. 

Так, доцентка кафедри економіко-математичного моделювання Олена Вінничук провела дві лекції про українську економіку під час війни для студентів факультету економіки та бізнес-наук освітньої програми «Економіка», а доцентка кафедри журналістики Лілія Шутяк – 2-годинний майстер-клас для іспанських студентів-журналістів про те, як змінилась діяльність редакцій українських медіа в умовах великої війни. 

За словами доцентки кафедри приватного права юридичного факультету ЧНУ Оксани Кіріяк, участь у цій програмі стала для неї чудовою нагодою особисто познайомитися з особливостями роботи не лише юридичного, але й інших факультетів Університету Гранади, поспілкуватися з іспанськими науковцями, відвідати лекції колег для студентів цього ЗВО. 

«Найбільше, – розповідає Оксана, – мене вразила академічна автономність учасників освітнього процесу, що самостійно визначають ступінь власного залучення як до викладання навчальних дисциплін, так і до налагодження міжнародних зв’язків. Приємно подивувала органічна модернізація стародавніх приміщень більшості факультетів, що дозволяє зберігати  історичну спадщину, і водночас використовувати новітні технології, без яких неможлива якісна підготовка сучасних фахівців». 

Викладачка також звернула увагу на порівняно невелику кількість дисциплін, які викладаються англійською мовою, що в цілому досить добре відображає загальну націленість іспанців на культивування національних освітніх традицій своєї країни. 

Оксана Кіріяк зізнається: вкотре переконалася, що активізація академічної співпраці, розширення програм обміну та ознайомлення з передовими методиками викладання  відкриває чимало нових можливостей для викладачів нашого університету, а також підіймає загальні стандарти вищої освіти в Україні. Її підтримує й колега Олена Вінничук. «В цілому, – додає викладачка, – візит до Університету Гранади дав нам важливий інсайт в академічний світ та стимулював продовжувати розвиватися в цьому середовищі».

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності