Перейти до основного вмісту
Всесвітні ігри єдиноборств - 2023

З 20 по 30 жовтня в Королівстві Саудівській Аравії, в місті Ріяд, проходили Всесвітні ігри єдиноборств-2023. Це змагання десятиліття та історичний успіх збірної України, адже 10 років тому назад останній раз відбувалось такого рівня змагання.

Участь брали найкращі спортсмени зі 123 країн світу, які отримали ліцензії та були переможцями світових змагань. Всесвітні ігри єдиноборств були представлені 15 видами єдиноборств (панкратіон, греплінг, кікбоксинг, айкідо, фехтування, дзюдо, самбо, карате, армреслінг, тайський бокс, джиу-джитсу, сумо тощо).

Українська збірна команда здобула на Всесвітніх іграх єдиноборств 53 нагороди: 21 золоту, 17 срібних та 15 бронзових і посіла 1 місце у світовому медальному заліку!

В складі збірної України з панкратіону і греплінгу, були студенти факультету фізичної культури та здоровʼя людини Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Кізюк Роман та Черкалюк Юрій та випускниці Беженар Анна і Лучич Флоріка. 

  • Кізюк Роман (студент 6 курсу спеціальності фізична культура і спорт), здобув дві золоті винагороди з панкратіону та греплінгу серед чоловіків, у ваговій категорії 92 кг) і це історичний момент, де спортсмен в різних видах спорту здобув дві золоті медалі на одних змаганнях і виконав норматив Заслуженого майстра спорту України;
  • Черкалюк Юрій (студент 2 курсу спеціальності фізичної терапії, ерготерапії, Заслужений майстер спорту України) став срібним призером з греплінгу серед чоловіків, у ваговій категорії 66 кг;
  • Беженар Анна (випускниця спеціальності фізична культура і спорт, Заслужений майстер спорту України) здобула золоту медаль в категорії 53 кг;
  • Лучич Флоріка (випускниця спеціальності фізична культура і спорт) є учасницею даних змагань.

Над підготовкою спортсменів працювали Заслужені тренери України, тренери збірної команди України, викладач кафедри теорії і методики фізичного виховання і спорту Петро Горюк і завідувач цієї ж кафедри Ігор Наконечний.

Наші студенти стали першими в історії спортсменами всіх видів спорту на Буковині з періоду незалежності України, які привезли медалі такого рангу змагань!

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності