Перейти до основного вмісту
Візит Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця до університету

15 березня у Мармуровій залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбувся захід «Головні аспекти роботи Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в умовах збройної агресії РФ проти України». Серед учасників були народні депутати Верховної Ради України, Почесні консули, керівники органів місцевого самоврядування, представники благодійних фондів та організацій, професорсько-викладацький склад та студенти університету.

Перед початком заходу відбулася зустріч Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця із в.о. ректора університету Василем Балухом. На зустрічі було обговорено перспективні напрямки співпраці Офісу омбудсмана України та Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Основне засідання розпочалося відповідно до встановленого графіку в ошатній Мармуровій залі нашої Alma mater. У своєму виступі в.о. ректора університету Василь Балух окреслив діяльність університету у сфері відстоювання прав людини. проінформував про залученість освітніх програм університету до вивчення основ прав людини та ін.

З привітальними виступами до присутніх звернулись перша заступниця голови Чернівецької військової адміністрації Альона Атаманюк та перший заступник голови Чернівецької обласної ради Микола Гуйтор.

Дмитро Лубінець у своєму ґрунтовному виступі окреслив основні напрямки роботи Офісу омбудсмана України. Мова йшла про реакцію на звернення громадян щодо порушення їхніх прав та свобод, копітку діяльність із повернення військовополонених та цивільних, захоплених росією, роботу із ВПО та ін. Також Омбудсман оголосив про можливість стажування студентів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича в Офісі омбудсмана України із можливістю подальшого працевлаштування.

Окрема частина зустрічі була присвячена запитанням із залу та відповідям на них. Учасників найбільше цікавили стан справ найгучніших фактів порушення прав людини, які трапились на Буковині. Питання студентів у переважній більшості стосувалися інституційних основ діяльності Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Наприкінці зустрічі Дмитро Валерійович відзначив високий рівень ерудованості студентів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, з огляду на глибинні запитання, які вони задавали.

Згодом у Шевченківській залі відбулася зустріч Дмитра Лубінця із представниками ЗМІ, на якій посадовець представив Представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Чернівецькій області - Ірину Ісопенко та дав відповіді на запитання, які цікавили усіх присутніх.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності