Перейти до основного вмісту
Відкриття простору психосоціальної підтримки

4 квітня у Червоній залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулася зустріч з нагоди відкриття простору психосоціальної підтримки «Дбаю про себе», який створений у рамках реалізації проєкту USAID Україна «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я».

Розпочала зустріч Валентина Радчук завідувач кафедри практичної психології, депутат Чернівецької міської ради 8 скликання, проінформувавши присутніх про ціль та завдання проєкту. 

З привітальними словами звернувся ректор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Роман Петришин, висловивши вдячність всім, хто долучився до ініціативи та наголосивши на відкритості університету до розширення можливостей вищої освіти. 

Також до присутніх звернулись:

  • Ігор Геруш - ректор Буковинського державного медичного університету;
  • Марина Кирилюк - секретар Чернівецької міської ради;
  • Альона Атаманюк - перша заступниця голови Чернівецької обласної військової адміністрації;
  • Ірина Микичак - директорка з координації органів центральної та регіональної влади Координаційного центру з психічного здоровʼя при Кабінеті Міністрів України;
  • Марта Мельник - керівниця напрямку психічного здоров’я проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоровʼя».

Простір передбачає надання індивідуальних та групових консультацій для студентів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та Буковинського державного медичного університету для підтримки їх психологічного стану. 

Метою простору є забезпечення психологічної допомоги здобувачам освіти, які стикаються з різноманітними кризами впродовж навчання. Насамперед простір покликаний урегулювати проблеми адаптації першокурсників до нового соціального статусу, професійного становлення, проблеми міжособистісного спілкування, кризу фахового вибору та працевлаштування. Зокрема, він забезпечить підтримку і в проблемах особистого характеру, які впливають на навчання конкретного студента. 

Після урочистого відкриття учасники заходу мали змогу особисто відвідати простір та ознайомитися із презентацією про можливості, які вкладались у створення цього проєкту та функціональні особливості його роботи. Під час презентації зацікавлені особи активно обговорювали питання перспективи впровадження таких інновацій. Активну участь в обговоренні взяла Тамара Марусик, доктор історичних наук, проректор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, яка зазначила, що університет повинен відповідати викликам сучасності та інтегруватися в новітні процеси. 

Зустріч продемонструвала відкритість керівництва університету до співпраці з організаціями, які допомагають розширювати можливості покращення якості вищої освіти насамперед для студентства. У результаті плідної співпраці для здобувачів освіти зʼявилась можливість отримати кваліфіковану психологічну підтримку та допомогу, що є надзвичайно актуальним, особливо в умовах сьогодення.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності