Перейти до основного вмісту
Відбувся Всеукраїнський інтелектуальний студентський онлайн турнір

14 березня відбувся Всеукраїнський інтелектуальний студентський онлайн турнір до 210-річчя від дня народження Т. Г. Шевченка «Всесвіт Шевченка: українська ідентичність у часі та просторі».

У турнірі змагалося 24 команди закладів вищої та передвищої освіти, серед яких – і команда Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича «Золота нитка».

Наукова бібліотека виявила якнайбільше сприяння нашій університетській команді: забезпечили обладнане місце для гри, якісний зв’язок, виставку книг Шевченкіани «Т. Г.Шевченко – майстер слова і пензля».

Готуючись до гри, учасниці команди «Золота нитка», мали різнобічні джерела для пошуку важливих та маловідомих фактів про життя і творчість Т. Г. Шевченка, про його творчу спадщину (багатотомні видання живопису та графіки; енциклопедії; видання «Кобзаря» в Україні та в діаспорі, факсимільні та препринтні видання поетичних творів).

У складі команди – студентки філологічного факультету: Міла Жебчук (капітан команди), Вікторія Горобець, Марія Чуй, Анастасія Руснак, Оксана Остап’юк, Вікторія Яремин, Ангеліна Логош, Валерія Добрякова, Юлія Микитин, Катерина Сліпченко.

Саме для цього турніру команда обрала гасло з поезії Т. Шевченка: 

Орися ж ти, моя ниво,
Долом та горою!
Та засійся, чорна ниво,
Волею яснóю!
Орися ж ти, розвернися,
Полем розстелися!
Та посійся добрим житом,
Долею полийся!
Розвернися ж на всі боки,
Ниво-десятино!
Та посійся не словами,
А розумом, ниво! (Т. Шевченко, 1860 р.)

Відбувся Всеукраїнський інтелектуальний студентський онлайн турнір

Ідея гри полягала в тому, щоб на відзначення 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка популяризувати серед молоді найважливіші факти, пов’язані з життям і діяльністю українського національного пророка, геніального поета й талановитого художника.

Змагання відбувалося на платформах Zoom та Kahoot. Учасникам гри запропонували відповісти на 30 питань вікторини. Загалом у вікторині взяли участь 174 гравці. 

За остаточними підсумками команда ввійшла до складу переможців турніру, посівши 2-ге місце. Учасниці команди - Вікторія Горобець та Марія Чуй, студентки 203 групи філологічного факультету, здобули відповідно 2-е та 3-є місце. 

Від 2021 року такі турніри організовують Олена Скаченко, завідувачка науково-методичного відділу наукової бібліотеки Київського національного університету культури та мистецтв, та Катерина Вірютіна, заступник директора з бібліотечної роботи Харківської державної наукової бібліотеки імені В. Г. Короленка, – як координаторки, а співкоординаторами виступають представники закладів освіти.

Команду «Золота Нитка» підготувала до участі в турнірі професор кафедри сучасної української мови Людмила Ткач, яка виступила співорганізатором турніру від Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Висловлюємо подяку співробітникам Наукової бібліотеки університету, зокрема, Оксані Бабюк, Олегові Шилюку, Тетяні Мурашевич за допомогу в організації турніру.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності