Перейти до основного вмісту
Пікніки

У неділю, 21 травня, на території скверу, що навпроти колишньої Резиденції митрополитів Буковини і Далмації, відбувся науково-просвітницький захід «Наукові пікніки 2023», ініційований Радою молодих вчених Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича за підтримки Чернівецької міської ради.

Захід приурочено до Дня науки в Україні. Фахівці з різних наукових напрямків допомагали молоді поринути у світ науки за допомогою дослідів та експериментів. Всього було представлено 14 локацій від 9 факультетів та інститутів ЧНУ. Сотні дітей дошкільного та шкільного віку прийшли поспостерігати за цікавими дослідами та експериментами, приладами та експонатами, які представляли дослідники університету.

Хімічні реакції, робототехніка, археологічні та геологічні експонати, мікроскоп, тепловізор, біологічний реактор, 3D-принтер, майстер-класи з фізичної культури у супроводі живої музики та співів – ось неповний список того, що могли спостерігати молоді учасники заходу. Вони мали можливість взяти участь у різноманітних інтерактивах і наукових експериментах, ознайомитися зі спеціальними пристроями та обладнанням, які використовують наші науковці. Ми вкотре переконуємось, що навчання може бути цікавим та захопливим, якщо його поєднати його з розвагами та експериментами.

Серед гостей – ректор та проректори, очільниця управління освіти Чернівецької міської ради та ін. Координатор заходу – асистент кафедри математичного аналізу Денис Онипа.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності