Перейти до основного вмісту
Відбулася зустріч із ректором Ясського університету "Петре Андрей"

4 квітня ректор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Роман Петришин зустрівся із ректором Ясського університету "Петре Андрей" (Румунія) Соріном Боканчя. 

Під час зустрічі сторони підписали угоду про співробітництво та обговорили перспективи подальшої співпраці в освітній, науковій та інших сферах.

Ректор Ясського університету "Петре Андрей" висловився на підтримку нашого університету на його шляху до європейської інтеграції та виразив підтримку у боротьбі із російським загарбником. 

Сорін Боканчя зазначив, що університет "Петре Андрей" давно співпрацює з викладачами ЧНУ попри те, що угоду підписали лише зараз. Впродовж декількох останніх років ректори активно сприяють налагодженню зв'язків, унаслідок чого співробітники мають можливість відвідувати румунський університет для обміну досвідом та долучатися до спільних інноваційних проєктів. Зокрема, Ясський університет спільно з викладачами факультету історії, політології та міжнародних відносин ЧНУ мають спільний журнал "Polis".

Подібні угоди вкотре доводять відкритість нашого університету до нових пропозицій, які покращують якість освітньо-наукової сфери діяльності та допомагають, запозичивши іноземний досвід, оновити зміст вищої освіти.

Відбулася зустріч із ректором Ясського університету "Петре Андрей"
Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності