Перейти до основного вмісту
Книга про Голокост у Чернівцях

15 травня у м. Дюссельдорф (Німеччина), який віднедавна є містом-побратимом Чернівців, відбулася нетривіальна подія. В Центральній бібліотеці міста за участі численної публіки, а також особисто обербургомістра д-ра Штефана Келлєра відбулася презентація німецькомовної версії книги про Голокост у Чернівцях «Blindekuh mit dem Tod. Kindheitserinnerungen von Holokaust-Überlebenden aus Czernowitz».

Приємно зазначити, що керівником авторського колективу презентабельного видання є аспірант кафедри історії України Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Микола Кушнір, який на громадських засадах очолює Чернівецький музей історії та культури євреїв Буковини. Видання книги стало можливим завдяки участі у міжнародному проєкті «Вчимося пам’ятати».

Презентована книга є незвичним виданням, адже підготовлена в жанрі «графічного роману» (Graphic Novel) й по праву претендує на звання першої у своєму роді в Україні на цю тему. У Німеччині видання про Другу світову війну та Голокост у жанрі Graphic Novel є більш розповсюдженим явищем. Зазначена праця чернівецьких авторів, до кола яких, окрім Миколи Кушніра, увійшли Анна Ямчук, Наталя Герасим (випускниці університету) і талановита художниця Анна Тарновецька, є доволі нечастим явищем, коли іноземне видавництво Edition Virgines ініціювало переклад української книги на одну із мов Європейського Союзу.

Тож вітаємо  аспіранта університету Миколу Кушніра, який досліджує проблеми Голокосту з міжнародним визнанням його доробку!

vorstellung-graphic-novel-blinde-kuh_2_1505

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності