Перейти до основного вмісту
Відбулася експертна дискусія на тему партнерства України та Польщі

18 квітня на факультеті історії, політології та міжнародних відносин відбулася експертна дискусія «Партнерство України та Польщі в умовах змін безпекового середовища в ЦСЄ».

Її організаторами стали кафедра політології та державного управління, НДІ європейської інтеграції Чернівецького національного (НДІЄ ЄІРД) університету імені Юрія Федьковича та Центр Східної Європи (ЦСЄ) Університету Марії Склодовської-Кюрі у Любліні.

Учасників дискусії привітав декан факультету професор Олександр Добржанський, який наголосив на важливості розвитку та зміцнення польсько-українського партнерства.

З аналізом поглядів польської сторони на сучасний стан, проблеми та пріоритетні завдання відносин з Україною виступив директор ЦСЄ професор Валентин Балюк. Він відзначив помилки та недопрацювання політиків з обох сторін в умовах критичних геополітичних випробувань.

На слабкості в діалозі та стратегічній комунікації партнерів звернув увагу модератор дискусії професор Анатолій Круглашов, який окремо акцентував на значенні науково-аналітичного забезпечення політики в обох країнах і на його недоліках. 

В дискусії активну участь взяли науковці, які вивчають регіональну проблематику та безпекові питання. Зокрема доцент кафедри політології та державного управління, науковий співробітник НДІЄІРД Сергій Швидюк, заступник декана ФІПМВ доцент Владислав Струтинський, доцент кафедри міжнародних відносин Іван Осадца. 

Активно долучилися до заходу також студенти, зокрема з Євроклубу Жана Моне “Unity Path”, політологічного товариства «Аналітик».

Підсумовуючи дискусію, польський гість і модератор відзначили необхідність нових спільних зусиль для розвитку стратегічних комунікацій між нашими країнами та народами, важливості для політиків уважно й системно прислуховуватися до порад науковців і експертів як у розвитку партнерських взаємин поміж Україною та Польщею, так і в реалізації безпекових та інших важливих ініціатив у регіоні Центрально-Східної Європи.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності