Перейти до основного вмісту
Відбулась відкрита лекція «Політична думка в Англії ХVІІ сторіччя»

2 квітня на факультеті історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулася відкрита лекція з предмету «Історія політичних вчень» для студентів спеціальності «Політологія» першого курсу на тему «Політична думка в Англії ХVІІ сторіччя», яка проводилась англійською мовою. Лектором зустрічі був проф. Анатолій Круглашов, зав. кафедри політології та державного управління.

Студенти ознайомилися з поворотними моментами англійської та європейської політичної історії, отримали систематизовані знання про політичні ідеї, сформовані та частково втілені у життя під час революції в Англії 1640 – 1660 рр., а також Славної революції 1688 року. Лектор поєднував історичні екскурси у політичну думку Англії з паралелями у тогочасних процесах в Україні, а також стимулював увагу студентів до розуміння концептуальних та ідеологічних засад авторитаризму та демократії, які відповідно були сформульовані у вченні таких політичних мислителів як Т. Гоббса та Д. Локка.

Студенти активно працювали на лекції та зацікавлено відгукувалися на запитання викладача.

Після лекції відбулося її обговорення, на якому зокрема свої позитивні враження від проведеного заняття висловили проф. Ярослав Бігун, завідувач кафедри прикладної математики та інформаційних технологій, проф. Юрій Мосійчук, зав. кафедри фізичної культури та основ здоров’я і доцент Зоя Куделько, зав. кафедри сучасних іноземних мов і перекладу.

Формування сучасних висококваліфікованих фахівців вимагає активного розвитку їх навчання іноземними мовами, оволодіння ними в тому числі професійною лексикою та навичками комунікації з зарубіжними колегами і партнерами.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності