Перейти до основного вмісту
Участь чернівецької науковиці у серії зустрічей і дебатів «Європейські діалоги»

Завідувачка кафедри романської філології та перекладу факультету іноземних мов Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Галина Драненко взяла участь у форумі «Європейські діалоги», започаткованому Французьким інститутом у листопаді 2023 року у Празі. Відтоді серія зустрічей і дебатів відбувається двічі на семестр у різних європейських столицях.

11 та 12 березня провідні європейські фахівці зі східноєвропейських студій зібралися у Варшаві, щоб обговорити тему «Наука та роль досліджень в умовах війни». 

Дискусія, в якій взяла участь чернівецька професорка як доповідачка, була присвячена поняттю кордону, а точніше – вивченню уявлень про східний кордон Європи. Навівши кілька прикладів з художньої літератури, вона наголосила, що ментальна мапа українців завжди була і є європейською, про що свідчить культурна та інтелектуальна спадщина України. 

Цей форум дозволив поспілкуватися з фахівцями головних європейських дослідницьких центрів зі східноєвропейських студій, з журналістами та представниками провідних think tanks та міжнародних європейських інституцій на тему європейського майбуття України.

З програмою заходу можна ознайомитися за посиланням.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності