Перейти до основного вмісту
Гостьова лекція фахівця управління Державної служби якості освіти в Чернівецькій області

12 травня в межах освітнього процесу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, відбулася лекція Тетяни Шоліної – головного спеціаліста відділу взаємодії з органами місцевого самоврядування, моніторингу та сертифікації Управління Державної служби якості освіти в Чернівецькій області.

Цільова аудиторія – здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності «014 Середня освіта» освітньо-професійних програм «Математика та інформатика», «Українська мова та література», «Румунська мова та література».

У змісті лекції «Сертифікація вчителя – шлях професійного зростання педагога» Тетяна Валентинівна висвітила основні засади сертифікації як принципово нової процедури всебічного оцінювання професійних компетентностей вчителя відповідно до вимог чинного Професійного стандарту на теоретичному і практичному рівнях. На основі реального досвіду й отриманих результатів від початку впровадження процедури у 2019 році, Тетяна Валентинівна обґрунтувала переваги сертифікації, її вплив на мотивацію і професійне  зростання вчителя; ґрунтовно розкрила й ретельно прокоментувала логіку й структурні етапи процедури; акцентувала на технічних особливостях;  інтерпретувала емпіричні показники; поділилася корисними посиланнями. Окремо йшлося про найближчу перспективу – сертифікацію вчителів математики та української мови і літератури, яка розпочнеться вперше цього року.

За матеріалами лекції відбулося обговорення, у ході якої студенти і присутні на лекції викладачі мали можливість ставити запитання; уточнили моменти, хто, коли і за яких умов може взяти участь у сертифікації чи стати експертом.

Лекція відбулася відповідно до дидактичної карти дисципліни «Педагогіка з основами педмайстерності», яку вивчають студенти другого курсу філологічного факультету та факультету математики й інформатики (викладачі Людмила Тимчук, Наталія Кучумова, Тетяна Равлюк, Ольга Луган).  Водночас гостьова лекція набула формату методичного семінару завдяки зацікавленій участі гарантів і учасників проектних груп відповідних освітньо-професійних програм  Руслани Колісник, Віри Сікори, Валентина Мальцева, Олександра Поповича, Лариси Маркуляк.

Щира вдячність Тетяні Шоліній особисто й Оксані Палійчук – очільниці Управління Державної служби якості освіти в Чернівецькій області за дружнє сприяння і партнерську співпрацю в підготовці майбутніх педагогів української школи.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності