Перейти до основного вмісту
Перемога

Андрій Заплітний виборов золоту медаль з карате на Європейських іграх 2023, що розпочались 21 червня та триватимуть до 2 липня у польському Кракові. Буковинський каратист став чемпіоном у вазі до 75 кілограм.

Зараз Андрій навчається на 5 курсі факультету фізичної культури та здоров’я людини Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Серед найвагоміших здобутків спортсмена є титул Чемпіона Європи 2023, який він виборов у Гвадалахарі (Іспанія), здолавши тодішнього чинного Чемпіона, турка Ельмана Ельтемура.

  • Андрій Заплітний
    Це були мої перші Європейські ігри. Вони, як Олімпійські, проводяться раз на 4 роки. Хочу подякувати Чернівецькому національному університету імені Юрія Федьковича за підтримку, віру та допомогу, а також моїй команді. Велике дякую військовим, які нас захищають. Для мене було важливо здобути 1 місце, щоб гімн України пролунав на всю Європу, а європейці побачили, яка сильна у нас нація.
    Андрій Заплітний
    Студент ЧНУ, чемпіон Європейських ігор 2023
Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності