Перейти до основного вмісту
Стажування як шанс та перевірка своїх можливостей

З 5 березня 2024 року у Чернівецькій міській Раді розпочалася нова хвиля стажувань нашої студентської молоді, серед якої переважають студенти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Програму стажування молоді у Чернівецькій міській раді  декілька років тому ініціював декан економічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича проф. Руслан Білоскурський. Перший тиждень нового стажування – теоретичний, під час якого його учасників знайомлять з основами діяльності місцевого самоврядування, його правовими та організаційними засадами.
 
На запрошення організаторів стажування перед учасниками програми виступив проф. Анатолій Круглашов, зав. кафедри політології та державного управління, директор НДІ європейської інтеграції. Він ознайомив слухачів з етапами та змістом реформування місцевого самоврядування в Україні, проаналізував підсумки процесів децентралізації, охарактеризував досвід діяльності органів місцевої влади в умовах російсько-української війни. Слухачі виявили справді високий рівень зацікавленості темою лекції, задавали багато глибоких і слушних питань, в тому числі й більш ширшого змісту аніж тема лекції. Така мотивація до навчання та практичної роботи студентів дуже надихає. 
Варто наголосити, що окрім отриманих нових знань і практичного досвіду стажери мають перспективу отримати запрошення на роботу в Чернівецькій міській раді та її структурних підрозділах, що також важливо для їх професійної майбутності.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності