Перейти до основного вмісту
Профорієнтаційний захід на юридичному факультеті ЧНУ

Саме на початку травня, коли юридичний факультет святкував своє 32-річчя відновлення, школярі міста та області мали змогу завітати в суботу 6 травня на факультет і «приміряти на себе» студентське життя.

А далі було все цікавіше й цікавіше.

Колективи кафедр юридичного факультету запропонували учням безпосередньо взяти участь в освітньому процесі.

Так, кафедра процесуального права презентувала інтерактивну міні-лекцію на тему «Договір між адвокатом та клієнтом: що потрібно знати?». «Проблеми та перспективи реформування Ради Безпеки ООН» стали предметом обговорення під час модельного засідання Ради Безпеки ООН, яку організували та провели викладачі кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства.

Школярам цікавий та корисний  був практикум «Навчись захищати свої права», проведений викладачами кафедри публічного права. У вигляді невимушеної розмови цей пізнавальний захід був цікавим навіть для батьків, які щоразу переконувалися про доцільність та ефективність навчання саме в Чернівецькому національному університеті ім. Ю. Федьковича.    

Цікаві формати роботи створювали можливість для активної роботи учнів, зокрема, у форматі «питання-відповіді». В такому форматі пройшли зустрічі на тему «Особливості реалізації та захисту трудових прав неповнолітніх» та «Особливості роботи адвоката в сімейних спорах», які провели викладачі кафедри приватного права.

Цікавими і пізнавальними були заняття, які провели викладачі кафедри кримінального права. На яких вдалося «перенести» усіх запрошених на інсценоване місце вчинення злочину та створити умови для можливості його розслідування. Крім того, в криміналістичній лабораторії кожен зміг зняти відбитки пальців, розглянути різновиди зброї – вогнепальної та холодної, ознайомитися з вмістом валізи криміналіста тощо.

Завершився профорієнтаційний захід розважально-творчим заняттям на тему «Інновації та права людини», організованим викладачами кафедри теорії права та прав людини. Завдячуючи нашим захисникам всі навчання та заходи на юридичному факультеті стають можливими.

Разом до ПЕРЕМОГИ! З вірою в УКРАЇНУ!

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності