Перейти до основного вмісту
Європейська виставка

Студентка кафедри програмного забезпечення комп’ютерних систем Єлизавета Оринчук виборола срібну медаль на Європейській виставці «EUROINVENT», що проходила 11-13 травня в Яссах (Румунія).

Дівчина представила наукову роботу про дослідження веселки, яка поєднує фізику з комп’ютерним моделюванням, виконану під керівництвом професора кафедри термоелектрики та медичної фізики Головацького В.А.

«Саму роботу було готувати неважко. Головне – мати ідею та мету. Тему вибирали разом із науковим керівником. Веселка – дуже гарне природне явище, особливо в горах. Захотілось дізнатись більше про неї з наукової точки зору. Не кожний  знає, чому ми ніколи не бачимо 3 і 4 дуги веселки, або чому перші два кольори ми бачимо дзеркально», – розповіла студентка.  

У заході брали участь 750 юних науковців з різних країн. Команду з України представляли призери конкурсу Малої академії наук України. Юні дослідники вибороли 13 золотих, 2 срібні медалі та 13 спеціальних нагород від міжнародних організацій.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності