Перейти до основного вмісту
Семінар "Моделі і принципи публічного управління в європейських країнах: досвід для України"

18 - 19 березня в Регіональному центрі підвищення кваліфікації відбувся короткостроковий семінар у дистанційній формі для державних службовців Чернівецької обласної військової адміністрації, Чернівецької районної військової адміністрації та посадових осіб органів місцевого самоврядування.

Його провів Анатолій Миколайович Круглашов – завідувач кафедри політології та державного управління факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, професор, доктор політичних наук.

Під час семінару перед слухачами було розкрито особливості публічного управління в ЄС та країнах-членах, охарактеризовано інституційну систему ЄС, функції та компетенції його керівних органів. Лектор також виділив принципи та рівні публічного управління в ЄС. Значну увагу було приділено європейському поступу нашої держави, її успіхам та проблемам в адаптації вітчизняної системи публічного управління та служби до норм і стандартів ЄС. 

В ході семінару слухачі мали можливість поставити запитання та отримати якісні відповіді про хід реформування публічної служби в Україні та нові завдання перед Україною як країни – кандидатки на вступ до ЄС.

Метою семінару є формування знань та розвиток умінь і навичок, необхідних для професійної діяльності на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування щодо викликів європейської інтеграції та перспектив розвитку євроінтеграційного процесу в Україні. 

Викладачі кафедри політології та державного управління продовжують брати участь у підвищенні кваліфікації публічних службовців нашої області.

Семінар "Моделі і принципи публічного управління в європейських країнах: досвід для України"
Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності