Перейти до основного вмісту
Рух заради перемоги в ЧНУ

Сьогодні кожен мешканець нашої країни має активно працювати задля мирного майбутнього. Не кожен з нас може стати справжнім воїном, але може зробити будь-який, навіть маленький внесок у становлення незалежності. Тож сьогодні, як ніколи, в умовах війни, робімо те, що уміємо якнайкраще. Саме це
прагнули донести до свідомості учасників фізкультурно-патріотичного свята організатори: кафедра фізичної культури та основ здоров’я (завідувач кафедри – професор, доктор педагогічних наук Юрій Мосейчук).


Викладачі та студенти кафедри провели комплекс профорієнтаційних заходів під гаслом «Рух заради перемоги» для старшокласників ЗЗСО Глибоцької, Новоселицької, Вижницької та Герцаївської об’єднаних
територіальних громад. Зокрема, наймасштабніше спортивно-патріотичне свято відбулося 12 травня на багатофункціональному спортивному майданчику Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.


Спортивно-патріотичні змагання проводилися спільно з комітетом з фізичного виховання та спорту МОН України за підтримки обласного департаменту освіти і науки Чернівецької ОВА та управління освіти міської ради, а також за підтримки дочірнього підприємства «М'ясо Буковини». Відкрив свято словами привітання та побажанням перемоги командам начальник Чернівецького обласного відділення комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Корнелій Жукотинський.


За звання чемпіона розпочали змагання 13 команд ЗЗСО м. Чернівці. Для «розігріву» цікаву та веселу патріотично-спортивну руханку з учасниками змагань провела асистент кафедри фізичної культури та основ здоров’я Яна Єремія.


Свою спритність, швидкість, гнучкість і витривалість школярі продемонстрували під час комплексного випробування під назвою «Один за всіх і всі за одного», де учасники не тільки продемонстрували свої уміння й навички, а навчилися взаємодопомозі, співпереживанню та відповідальності. Захоплення цікавими подіями, емоційною боротьбою принесли велике спортивне задоволення всім учасникам змагань.


Чудовим завершенням спортивного заходу стало нагородження переможців. Чемпіонами фізкультурно-патріотичного свята «РУХ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ» стали учні Багатопрофільного ліцею №4, друге місце посіли старшокласники ліцею №10, третє – учні ліцею №8.


Щедрим було свято і на подарунки під час розіграшу лотереї, яку проводила випускниця спеціальності «Середня освіти (фізична культура)», майстер спорту з волейболу «Кращий ліберо України 2018» – Ротар Тетяна. Складно передати ту позитивну емоційну насиченість, яка панувала під час свята – все це залишилося у пам’яті його учасників, як справжнє свято здоров’я краси і єдності, незламної волі до перемоги та патріотичного духу, який допоможе подолати будь-які перешкоди!


Тож сподіватимемося, що цей старт для юних спортсменів стане в недалекому майбутньому стартом великих чемпіонів.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності