Перейти до основного вмісту
Річниця створення Центру управління об’єктом ЮНЕСКО

Новий статус обʼєкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, який одержала Резиденція митрополитів Буковини і Далмації (нині  - Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича), відповідно до рішення 35 сесії Комітету Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО 28 червня 2011 року, вимагав створення належних установ для управління цією сферою діяльності резиденції.

У цей день, 23 березня 2012 року, згідно з наказом №46, при Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича створено Центр управління об’єктом ЮНЕСКО, метою якого є організаційне забезпечення, планування, керування і контроль запланованих заходів. 

Особливістю збереження архітектурного ансамблю є те, що з одного боку, - це обʼєкт світової культурної спадщини, з іншого, — один із найстаріших класичних університетів в Україні, центр освіти, науки, культури і духовності буковинського краю.

Функціонування цього центру є важливою складовою ефективної системи коригування й удосконалення управління обʼєктом культурної спадщини ЮНЕСКО.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності