Перейти до основного вмісту
Результати міжнародного турніру з боксу "Dacal" 2023

З 18 по 24 вересня у місті Паленсія (Іспанія) відбувся Torneo Memorial Enrique Rodriguez Cal "Dacal" 2023 (Турнір пам'яті Енріко Родріґез Кал "Дакал"). Серед більш ніж ста боксерів високого рівня з десяти країн світу за перемогу змагався студент факультету іноземних мов Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Ратмір Турчанінов.

На турнірі Ратміру вдалося вибороти срібло у ваговій категорії до 71 кг.

Боксер провів три поєдинки, зокрема переміг спортсмена з Литви 5:0, боксер з Іспанії відмовився від поєдинку, а у фінальній сутичці поступився французу 3:1. Ратмір зізнається, що найскладнішим для нього виявився останній поєдинок, але це дало йому можливість зрозуміти, що будь-який бій потрібно доводити до перемоги нокаутом.

Ратмір Турчанінов займається спортом протягом всього свого життя. Раніше відвідував вільну боротьбу та кік-боксинг, але вирішив залишити акцент на боксі. Тренером спортсмена є його батько Дмитро Турчанінов – випускник факультету іноземних мов Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Боксер зазначає, що кожна перемога, особливо на міжнародному ринзі, є важливою і дякує університету за можливість поєднувати навчальну та тренувальну діяльність, адже лояльне ставлення викладачів допомагає повноцінно розвиватись в академічному та спортивному напрямках.

Загалом, в Іспанії збірна України здобула 4 срібні та 1 бронзову медалі.

Нещодавно Ратмір виступив у Нідлерландах на міжнародному турнірі «Eindhoven Box Cup», де став першим і виконав норматив Майстра Спорту Міжнародного Класу.

Здобуті знання у стінах університету спортсмен активно використовує і у спортивній діяльності. Ратмір майже на всіх виїздах зі збірною України також виконує роль перекладача. Минулого року під час участі в «Cologne Boxing Worldcup» в Німеччині студент встановив особистий рекорд — за годину спілкувався п’ятьма мовами (німецькою, англійською, французькою, українською та російською).  Це допомагає йому знайомитись з багатьма людьми і гідно представляти українську команду.

Університет щиро пишається таким студентом і бажає найшвидших перемог!

  • Ратмір Турчанінов
    Хотів би подякувати сім'ї, друзям та Збройним Силам України. Я присвячую кожну свою перемогу моєму братові, який рік тому загинув захищаючи незалежність України у складі 80-тої окремої десантно-штурмової бригади під час звільнення Харкова від рашистів. Як він в своєму останньому бою йшов тільки вперед і до перемоги, так і ми всі повинні ніколи не зупинятись.
    Ратмір Турчанінов
    Студент 5 курсу ЧНУ
Фото: ФБ Federacion Espanola de Boxeo
Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності