Перейти до основного вмісту
Привітання ректора з нагоди 148-річчя з дня заснування Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича

Дорога університетська родино,
вельмишановані колеги, співробітники, студенти, 
шановні випускники та друзі!

Щиро вітаю вас із 148-річчям від дня заснування Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича ‒ нашої альма-матер, незрівнянної за своєю красою перлини Буковинського краю! Ми маємо чудову нагоду перебувати в цьому храмі науки, навчати і навчатися, втілювати в життя наукові ідеї, вдосконалюватися і нестримно рухатися до нових вершин успіху.

За час свого існування університет став осередком науки, якісної освіти, культури та виховання не тільки на Буковині, а й у всеукраїнському та міжнародному просторі. Сьогодні, у час жорстокої російсько-української війни, університетська спільнота бере активну участь у волонтерській діяльності, усіляко підтримуючи ЗСУ, впливаючи на суспільно-політичні процеси, наближаючи перемогу України! Я пишаюся нашими студентами, викладачами і співробітниками, які зі зброєю в руках обороняють територіальну цілісність та незалежність нашої держави. Глибока їм вдячність і шана!

Горджуся тим, що в сучасних умовах університет займає високі рейтингові місця серед інших закладів вищої освіти, реалізовуючи інноваційні проєкти та гранти, акредитовуючи освітні програми, проводячи актуальні наукові дослідження, дбаючи про сприятливе середовище для студентів.

У цей святковий день висловлюю подяку співробітникам університету, професорсько-викладацькому складу за фаховість, за невтомну працю, за ту неповторну ауру Чернівецького університету, яка приваблює найкращих абітурієнтів і стимулює навчальний заклад до європейської стратегії розвитку. Дякую аспірантам та студентам за ініціативність і творчість, за перемоги у всеукраїнських та міжнародних олімпіадах, у мистецьких конкурсах і спортивних змаганнях.Ви ‒ еліта України! Ви творите славну історію Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича,  здійснюючибезпосередній внесок у розвиток нашого міста Чернівці й рідноїкраїни!

Щиро бажаю всім творчого натхнення, нових наукових звершень, наполегливості, успішного навчання та родинного затишку! Нехай світлими й мирними будуть життєві горизонти кожного з вас!

Упевнений, що університет і надалі зберігатиме та примножуватиме усталені віками постулати якісної освіти, сприятиме прогресу наукової думки, робитиме гідний внесок у розбудову й процвітання нашої держави ‒ України! 

Із найкращими побажаннями ректор –
Роман ПЕТРИШИН

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності