Перейти до основного вмісту
Презентація атласу «Мережа поселень України (формування і розвиток)»

5 квітня для студентів, аспірантів та викладачів географічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулась презентація атласу «Мережа поселень України (формування і розвиток)» (автори – Руденко Л.Г., Бочковська А.І., Вишня М.М., Лейберюк О.М., Подвойська В.І., Барабаш Т.М., 2024), яку провів Руденко Леонід Григорович, почесний доктор нашого університету, радник при дирекції Інституту географії НАН України, завідувач відділу картографії Інституту, доктор географічних наук, професор, академік НАН України.

У тематичному Атласі реалізовано результати просторового  картографічного аналізу мережі поселень України. В його основі знаходиться аналіз вивчення історичної інформації про події та процеси, що відбулися на теренах сучасної України. 

Детальніше – на офіційному сайті Інституту географії НАН України за посиланням.

Щиро дякуємо шановному Леоніду Григоровичу за цікаву презентацію та теплу зустріч, а всьому авторському колективу – за вагомий вклад у розвиток картографії в Україні!

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності