Перейти до основного вмісту
Працівники ЧНУ

22 травня асистентка кафедри прикладної математики та інформаційних технологій Анастасія Юрійчук та студентка факультету, лаборантка кафедри диференціальних рівнянь Тетяна Скрипник відвідали Бєльцький державний університет імені Алеку Руссо (Республіка Молдова).

Поїздка була організована головою Молодіжної ради Чернівецької області Марією Басарабою на запрошення начальника відділу освіти, культури та студентського життя Бєльцького державного університету Віктора Грігора.

Метою зустрічі було ознайомлення зі студентським самоврядуванням та можливостями використання інноваційних інформаційних технологій в закладі освіти, отримання практичного досвіду роботи в молодіжних центрах та організаціях у Бєльці.

Під час зустрічі з представниками молодіжного центру Studem, який був створений в рамках довгострокового молдовсько-датського партнерства, поспілкувались про історію створення та функціонування центру, особливості організації врядування та ініціативи, які реалізуються.

Також відвідали центр інновацій та обміну технологіями Nortek, який  надає доступ до просторів для навчання та експериментів, лабораторій, інкубаційних та бізнес-майданчиків для майже 4 500 студентів, молодих спеціалістів та підприємців.

Про перспективи українсько-молдовської співпраці поспілкувались з ректоркою  Бєльцького державного університету пані Наталією Гашіцой та проректоркою з навчально-методичної діяльності Лідією Педуряк.

Щиро вдячні молдовським колегам за теплий прийом та підтримку українського народу.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності