Перейти до основного вмісту
Практика

В рамках Угоди про співпрацю студенти філологічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича мали тижневу науково-педагогічну практику на кафедрі україністики Інституту східнослов’янських мов Яґеллонського університету (м. Краків, Республіка Польща).

З 15 до 19 травня філологи ІІІ й ІV курсів зі своїми колегами брали активну участь у заняттях мґр Галини Когут, д-р Вікторії Гойсак; досліджували «українські сліди» у Кракові з мґр Йоанною Маєвською-Грабовською, відвідали музей Станіслава Виспянського, а також отримали цінну інформацію щодо подвійного дипломування зі спеціальності «Українська філологія. Мова-комунікація-переклад», яку надали д-р Ядвіґа Стемпнік-Шептинська, д-р Марія Редьква і д-р Томаш Годана.

Атмосфера старовинного Кракова спонукала студентів і до самостійного дослідження міста: старовинний королівський замок на Вавелі, площа Головний Ринок, з якої почалася розбудова міста, екскурсія плантами (колишні оборонні мури), давні корпуси університету, затишні кав’ярні – усе надихало до творчості в навчанні та науковій діяльності.

Сподіваємось на продовження і плідну співпрацю.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності