Перейти до основного вмісту
Кафедра

17 травня за ініціативи кафедри всесвітньої історії на факультеті історії, політології та міжнародних відносин відбувся науковий семінар, присвячений 100-річчю з дня народження знаного науковця, професора Івана Михайловича Теодоровича (1923-2000). Професор І. М. Теодорович був не лише багаторічним завідувачем кафедри загальної історії, а згодом кафедри історії нового та новітнього часу на історичному факультеті Чернівецького університету у радянський період, але й одним із фундаторів студій славістики і наукової школи вивчення Першої світової війни.

Розпочалася робота семінару зі вступної доповіді завідувача кафедри всесвітньої історії, професора Олександра Івановича Сича, у якій він стисло розповів про біографію відомого дослідника, його викладацьку діяльність на історичному факультеті, наукові інтереси та здобутки. Доповідь супроводжувалася презентацією, яку підготував асистент кафедри всесвітньої історії, к.і.н. М. В. Глібіщук.

Далі усі присутні мали змогу поділитися своїми спогадами про професора І. М. Теодоровича. До розмови долучився проф. Ю. І. Макар, проф. В. П. Фісанов, проф. А. М. Круглашов і колишній викладач факультету Є. В. Сахновський.

На завершення усі присутні погодилися з ідеєю важливості проведення подібних заходів, а саме з ушанування пам’яті знаних викладачів, які зробили значний внесок у розвиток факультету та університету.  

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності