Перейти до основного вмісту
Науковий фестиваль Open Lab у Мармуровій залі ЧНУ

1 квітня у Мармуровій залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбувся виїзний «Науковий фестиваль ОL».

Науковий фестиваль Open Lab (OL) – всеукраїнський фестиваль, де наука стає доступною та видимою у звичних речах. Вона виходить із лабораторій і постає у доступній та зрозумілій формі для всіх зацікавлених.

Фестиваль – це співпраця науковців, дослідників і педагогів, які збираються разом, щоб поділитися своїми знаннями та пристрастю до науки з молоддю та громадськістю.

«Науковий фестиваль ОL» реалізується LvivOpenLab у межах проєкту «Трамплін до рівності», що імплементується UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення у партнерстві з Офісом Віцепрем'єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, за фінансової підтримки Посольства Швеції в Україні.

У програмі фестивалю на учасників чекали яскраві шоу з хімії та біології – експерименти в пробірках та погляд на клітини під мікроскопом, а шоу з робототехніки та віару подарувало яскраві враження та дозволило зануритись у вир технологій.

Рада молодих вчених нашого університету представляла «Молодіжний науковий експрес», який включав в себе такі наукові станції:

Станція «Ксенографія». Модератор – Сергій Миколайович Кирилюк, кандидат географічних наук, доцент кафедри фізичної географії, геоморфології та палеогеографії, науковий консультант при Державному космічному агентстві України.

Станція «Безпека інформаційних систем та Інтернету речей». Модератор – Шпатар Петро Михайлович, кандидат технічних наук, доцент кафедри радіотехніки та інформаційної безпеки.

Станція «Мобілаб». Модератор – Халавка Юрій Богданович, доктор хімічних наук, завідувач кафедри загальної хімії та зімічного матеріалознавства.

Станція «Лабораторія спорту». Модератор – Гакман Анна Вікторівна, доктор наук з фізичного виховання і спорту, професор кафедри теорії та методики фізичного виховання.

Станція «Будівництво та енергозбереження». Модератор – Романкевич Володимир Францович, асистент кафедри містобудування та урбаністки.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності