Перейти до основного вмісту
Нашим захисникам від вокального ансамблю «Фолькmodern»

15 березня в Мармуровій залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулася передача грошової допомоги військовим від вокального ансамблю «Фолькmodern». 

Російсько-українська війна згуртувала націю. Кожен українець на своєму місці – військові на фронті, а музиканти, тримають культурний фронт у тилу і самовіддано працюють задля нашої Перемоги. 

Нещодавно вокальний ансамбль «Фолькmodern» кафедри музики факультету педагогіки, психології та соціальної роботи під керівництвом Олександри Кирстюк виграв грошову премію у фестивалі-конкурсі «Vodohraifest», присвяченого 75-річчю від дня народження відомого українського композитора Володимира Івасюка. 

«Фолькmodern» увійшов у п'ятірку найкращих виконавців із 229 учасників. Вокальний ансамбль викликав бурхливу реакцію на платформі YouTude і набрав понад 4 000 вподобайок, понад 10 000 переглядів і здобув приз глядацьких симпатій. Колектив був нагороджений грошовою премією, з яких половину суми було передано для допомоги Збройних Сил України, для збору на авто для роти вогневої підтримки 8-го окремого гірсько-штурмового батальйону 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс». 

Кошти передано волонтерам Центру культури і дозвілля студентів нашого університету під керівництвом Дмитра Павлюка, які постійно закривають потреби українських військових. Зі словами подяки до студентів і керівників звернувся проректор з наукової роботи,  доктор технічних наук, професор Андрій Саміла, який подякував студентам за їх творчу роботу і допомогу, тому що культура і мистецтво – це ще один фронт нашої боротьби. 

Після того, як сума була кинута до скриньки, студенти виконали декілька відомих пісень зі свого репертуару. Несподіванкою для колективу був подарунок, скриня для набоїв, розписана красивими візерунками, яка була передана з передової.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності