Перейти до основного вмісту
Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Фізична терапія, ерготерапія: сучасні вкилики та перспективи розвитку»

15 лютого кафедра фізичної реабілітації, ерготерапії та домедичної допомоги факультету фізичної культури та здоров’я людини Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича вже втретє провела Міжнародну науково-практичну інтернет-конференцію «Фізична терапія, ерготерапія: сучасні виклики та перспективи розвитку».

До участі у конференції долучились понад 80 провідних науковців у фізичній терапії, молоді вчені, студенти, викладачі та фахівці-практики у галузі охорони здоров’я.

Конференція була проведена за підтримки керівництва університету та факультету.

З вітальними словами виступили знані науковці з України та країн Європи: 

  • Саміла Андрій Петрович – доктор технічних наук, професор, проректор з наукової роботи Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.
  • Зорій Ярослав Богданович – доктор педагогічних наук, професор, Заслужений працівник освіти України, декан факультету фізичної культури та здоров’я людини Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.
  • Agata Michalska PhD – доктор філософії, доцент інституту фізіотерапії факультету медицини та наук про здоров’я, Університету Яна Кохановського, м. Кецьци, (Collegium Medicum, Jan Kochanowski University of Kielce, Poland).
  • Onose Raluca Mihaela PhD – доктор філософії, викладач факультету фізичного виховання та спорту Університету «Александру Іоан Куза» в Яссах (Universitatea «AlexandruIoanCuza»).
  • Лазарєва Олена Борисівна – доктор наук з фізичного виховання і спорту, професор, завідувач кафедри фізичної терапії та ерготерапії Національного університету фізичного виховання і спорту України.
  • Білянський Олег Юрійович – кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент кафедри фізичної терапії, ерготерапії Українського католицького університету.
  • Гриценко Світлана – Директор національних програм Фонду Віктора Пінчука.
  • Андрійчук Ольга Ярославівна – доктор наук з фізичного виховання та спорту, професор, завідувач кафедри фізичної терапії та ерготерапії, Волинського національного університету імені Лесі Українки.
  • Богдановська Надія Василівна – доктор біологічних наук, професор, завідувач кафедри фізичної терапії, ерготерапії Запорізького національного університету.
  • Звіряка Олександр Миколайович – кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент, завідувач кафедри здоров'я, фізичної терапії, реабілітації та ерготерапії Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка.

У рамках пленарного засідання з доповідями виступили:

  • Гриценко Світлана – Директор національних програм Фонду Віктора Пінчука, — доповідь на тему: «Досвід та підтримка молодих фахівців у системі фізичної реабілітації в Україні».
  • Гараздюк Василь Петрович – медичний директор Вашківецької лікарні реабілітації та паліативної допомоги з поліклінічним відділенням, — доповідь на тему: «Особливості організації роботи реабілітаційної мультидисциплінарної команди».
  • Mierzwa-Molenda Marta – доктор філософії інституту фізіотерапії, факультету медицини та наук про здоров’я, Університету Яна Кохановського, м. Кецьци, (Collegium Medicum, Jan Kochanowski University of Kielce, Poland). Доповідь на тему: «Gait therapy of neurological patient in overground exoskeleton».
  • Оносе Ралука Міхаела — доктор філософії, викладач факультету фізичного виховання та спорту Університету «Александру Іоан Куза» в Яссах, — доповідь на тему: «Studiu privind corelația dintre testele neuropsihice și greutate, în dezvoltarea psihomotrică normală a prematurului».

На чотирьох секційних засіданнях були обговорені практично-орієнтовані та наукові дослідження сучасних технологій відновлення та збереження здоров’я; медико-біологічні та методологічні аспекти рухової активності у різних груп населення та спортсменів; ерготерапія в сучасній системі реабілітації; сучасні особливості роботи та розвитку фізичних терапевтів.

Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Фізична терапія, ерготерапія: сучасні вкилики та перспективи розвитку»
Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності