Перейти до основного вмісту
Вишиванка

18 травня відбувся культурно-мистецький захід «Вишиваємо перемогу», приурочений до Всесвітнього дня вишиванки. Його провели у сквері навпроти колишньої Резиденції митрополитів Буковини та Далмації за ініціативи Центру культури та дозвілля Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Подія розпочалася флешмобом студентів «Ми з України» під керівництвом хореографа танцювального ансамблю «Дотик» Уляни Юлик. У ньому вдалося поєднати сучасні та народні стилі танців під акомпанемент відомих українських сучасних пісень.

Впродовж заходу лунали композиції від зіркових виконавців, зокрема Альони Василович, Павла Дворського та його синів Павла і В’ячеслава, Івана Дерди, Ірини та Георгія Постевки, Леся Маркеса, співачки KoloRITnA, R.U.T.A.band, Ярослава Щербаня, а також талановитих студентів.

На цьому благодійному концерті присутні дізналися переможців першого в історії ЧНУ театрального батлу та щорічного конкурсу «Університет має талант». В батлі за результатами оцінювання професійного журі факультети отримали такі результати:

  • ІІІ місце – факультет іноземних мов із модерністською новелою Ольги Кобилянської «Меланхолійний вальс» та факультет педагогіки, психології та соціальної роботи з драмою Івана Франка «Украдене щастя». А також майстер-клас від Марти Шумілової-Лисякової – художнього керівника театру ТЕМП, професійної режисерки, викладачки акторських дисциплін, і Ганни Шевченко – викладачки режисерських дисциплін в Чернівецькому обласному фаховому коледжі мистецтв ім. Сидора Воробкевича, художнього керівника театру-студії «Дев'ятий замок"».
  • ІІ місце – географічний факультет із п’єсою Сергія Жадана «Хлібне перемир’я». Також команда отримала сертифікат на 2 години верхової їзди від клубу «Прованс».
  • І місце – економічний факультет із трагікомедією Івана Карпенка-Карого «Сто тисяч». В якості призів команда отримала сертифікат на 1 годину фотосесії у Чернівецькому обласному музично-драматичному театрі ім. О. Кобилянської та перехідний кубок!

Крім цього, журі відзначило двох найкращих акторів: Юлію Бородайкевич – студентку 1 курсу ННІФТКН та Василя Богданюка – студента 3 курсу економічного факультету. В якості подарунків вони отримали ексклюзивну книгу від члена журі Михайла Поп’юка і тематичний щоденник університету від ректорату ЧНУ. Кожну команду нагородили солодкими презентами від Профспілкової організації студентів університету.

Окрема подяка Чернівецькому обласному музично-драматичному театру ім. О. Кобилянської та Марії Гордашко за безплатні квитки на травневі вистави для всіх акторів команд.

Відповідно до рішення журі перемогу в щорічному конкурсі «Університет має талант» здобули:

  • ІІІ місце – Марія ГОНЧАРУК – студентка 1 курсу факультету математики та інформатики;
  • ІІ місце – Аліна ЧЕЧУЛ – студентка 2 курсу факультету педагогіки, психології та соціальної роботи;
  • І місце – Каріна ЯКИМОВИЧ – студентка 3 курсу факультету математики та інформатики;
  • І місце – Катерина ШЕРЕПЕРА – студентка 1 курсу ВСП «Фаховий коледж ЧНУ»;
  • Гран-прі – Олександра БОЙКО – студентка 3 курсу факультету іноземних мов.

Переможців нагородили цінними призами від ректорату університету та солодкими подарунками від Первинної профспілкової організації студентів ЧНУ.

Під час благодійного концерту «Вишиваємо перемогу» проходив збір коштів на дрон для музикантів з аеророзвідки 63-ї бригади. Як результат – вдалося зібрати 18 827 грн.

Вітаємо всіх переможців загальноуніверситетських конкурсів і бажаємо в житті добрих і щасливих вистав, вдалих виступів, гарних пісень та нових злетів! А також дякуємо всім, хто долучився до благодійного збору коштів на дрон! Спільними зусиллями наближаємо перемогу!

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності